10 klimaatacties die werken

Pieter Boussemaere

€ 22,50
Inclusief btw
Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 22 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 22 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,10.

Lijkt de klimaatverandering een ver-van-mijn-bedshow, een wereldprobleem waar je zelf weinig vat op hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kunt ondernemen? Mogelijk doe je al van alles. Alleen, helpt het ook echt?

In Tien klimaatacties die werken vertrekt Pieter Boussemaere van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek biedt hij tien acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken. Het is een praktisch boek voor wie zijn steentje wil bijdragen en op zoek is naar doelgerichte oplossingen.

'Pieter Boussemaere slaagt erin om de complexiteit van de klimaatwijziging op een zeer begrijpelijke wijze uiteen te zetten. Tezelfdertijd zet hij de lezer aan tot zelfreflectie en gerichte actie. Een absolute aanrader in tijden van fake news!' - JOS DELBEKE, gewezen directeur-generaal Klimaat bij de Europese Commissie

'Dit boek gaat naar de essentie van het klimaatprobleem en reikt in een vlot betoog haalbare tips aan om voornamelijk het gebruik van fossiele brandstoffen drastisch af te bouwen. De tijd dringt voor ingrijpende actie. Een must read!' - Prof. Dr. PHILIPPE HUYBRECHTS, klimatoloog VUB, hoofdauteur bij het IPCC

PIETER BOUSSEMAERE is docent geschiedenis en klimaat aan de Vives Hogeschool in Brugge en is al jaren een veelgevraagd spreker. Eerder publiceerde hij bij het Davidsfonds Eerste hulp bij klimaatverwarring. Waarom de opwarming van de aarde veel meer is dan een milieuprobleem (2015) en De langste reis. Op zoek naar het ontstaan van de mens (2012).

Met cartoons van LECTRR
PX9789059089266

Productspecificaties

Auteur of illustrator
(7)
Pieter Boussemaere  
Medeauteurs
(23)
Pieter Boussemaere  
Genre
(10)
Strips Algemeen  
Thema
(64)
Klimaatverandering,   Stripcartoons  
Fonds
(28)
Davidsfonds/Infodok  
Uitgever
(9)
Standaard Uitgeverij - Algemeen
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
17/11/2018
Releasejaar
(13)
2018  
Uitgavejaar
(74)
2018  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
240mm, 165mm, 20mm
Pagina's
(8)
256
Druk
(30)
1
Type
(59)
VF
Nieuw product