Ik ben mijn muze

Loes Faber

€ 23,99
Inclusief btw
Eigenzinnige vrouwen die de kunstgeschiedenis veranderden, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 23 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 23 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,15.

Picasso, Van Gogh en Duchamp: het zijn kunstenaars die de kunstgeschiedenis hebben bepaald. Maar in diezelfde tijd waren er belangrijke vrouwelijke kunstenaars die vaak worden vergeten. Ze waren soms de muze van een mannelijke kunstenaar, maar vaker nog hun eigen muze. Stuk voor stuk vrouwen die zo vrij mogelijk leefden en vochten voor wat ze belangrijk vonden, niet bang om zich aan de norm te ontworstelen. Hun werk en hun levensverhalen zijn van even grote betekenis geweest voor de kunstgeschiedenis als voor de emancipatie van de vrouw. Ze behandelden thema’s die vandaag de dag nog steeds actueel zijn: gender, seksualiteit, moederschap, racisme en feminisme. Ik ben mijn muze is een visuele ode aan acht eigenzinnige vrouwelijke kunstenaars waaronder Frida Kahlo, Charley Toorop en Artemisia Gentileschi. Zij vormen de ongeziene kant van een kunstgeschiedenis waarvan de belangrijkste iconen altijd mannen zijn geweest.
Loes Faber (Groningen, 1987) is kunstenaar, illustrator en docent aan de kunstacademie. Haar werk verscheen in o.a. de Volkskrant en De Standaard. Ze studeerde af op het vrouwelijk zelfportret in de beeldende kunst. Ik ben mijn muze<
PX9789038808505

Productspecificaties

Auteur of illustrator
(7)
Loes Faber  
Reeks
(12)
Eigenzinnige vrouwen die de kunstgeschiedenis veranderden  
Genre
(10)
Strips Voor Volwassenen  
Thema
(64)
Genderstudies: vrouwen en meisjes,   Graphic novel en mangakunst,   Kunstgeschiedenis  
Fonds
(28)
Nijgh & Van Ditmar  
Uitgever
(9)
SINGEL
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
20/04/2022
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
296mm, 211mm, 21mm
Pagina's
(8)
192
Druk
(30)
1
Rating BE
(60)
AAA
Rating NL
(61)
C
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product