Verantwoorden en leren

€ 49,99
Inclusief btw
Evaluatieonderzoek melden, registreren, beoordelen en leren van geweldsaanwending, Edgar de Bie, Richard Couwenberg, Christian Karkdijk, Kim Vermeulen, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 49 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 49 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 2,45.

Het proces van het melden, registreren, beoordelen en leren van geweldsaanwendingen door opsporingsambtenaren is herzien. Verantwoorden en leren zijn daarbij, naast goed werkgeverschap, sleutelbegrippen. Dit boek is het resultaat van een procesevaluatie van dit nieuwe interne politieproces. Het laat zien hoe de politie geweldgebruik beheerst en reguleert. De omslag van straffen naar gedragsverandering om meer professioneel gedrag te bevorderen wordt door politiemedewerkers nog niet zo beleefd. In de praktijk ligt het accent meer op verantwoorden dan op leren en meer op individuele politieambtenaren dan op de politieorganisatie. Aanspreken op professionaliteit wordt ingewikkeld gevonden binnen de politieorganisatie. Bij politiemedewerkers zelf ligt het oordeel niet-professioneel gevoelig en wordt het niet als stimulans tot leren ervaren. Van collectief leren op team-, districts-, eenheids- en korps niveau is nog maar beperkt sprake. Politieleiders dragen onvoldoende uit dat (leren van) geweldsaanwending een strategisch belang rijk thema is en het nieuwe proces is nog onvoldoende gefaciliteerd en geborgd. Dit boek is van belang voor eenieder die betrokken is bij of geïnteresseerd is in geweldsuitoefening door de politie.
PX9789400111820

Productspecificaties

Genre
(10)
Sociale wetenschappen  
Uitvoering
(3)
Adobe PDF  
Uitgavedatum
(32)
18/10/2022
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
286
Nieuw product