Dit is goede didactiek

Greg Ashman

€ 17,99
Inclusief btw
Leraren die effectief lesgeven, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 17 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 17 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,85.

'Dit is goede didactiek' vult de rugzak van leraren verder met kennis over effectieve instructie en vaardigheden die nodig zijn om beredeneerde keuzes te maken in het dagelijks onderwijs. Zoals Greg Ashman al met zijn vorige boek, 'Dit is goed onderwijs', aantoonde, is hij inmiddels een van de belangrijkste auteurs op het gebied van didactiek. In deze opvolger beschrijft hij de kracht van expliciete instructie. Hierbij combineert hij een gedegen wetenschappelijke onderbouwing met een praktijkgerichte aanpak.

Debbie Dussel en Margreet Mulder bewerkten 'Dit is goede didactiek' om leraren te helpen bij de vormgeving van effectief en uitdagend onderwijs voor alle leerlingen, en daarmee ook met de organisatie van een gegarandeerd niveau van onderwijs. Dussel en Mulder zijn ervaren leraren en experts in hun vak die hun kennis en ervaring doorgeven via Academica Leven Lang Leren.

Greg Ashman was leraar aan het Institute of Education in Londen en op diverse andere scholen in Engeland. Momenteel is hij onderzoekshoofd aan het Ballarat Clarendon College in Australië.

‘Dit zeer leesbare boek is een onmisbaar werk voor al wie een evidence-informed aanpak in ons onderwijs genegen is.’
– Prof. dr. Daniel Muijs, dean of the School of Education and Society, Academica University

‘De belangrijkste taak van de leraar is goede kennisoverdracht. Door het inzetten van directe instructie en expliciete didactiek profiteren jouw leerlingen optimaal. Een must-read voor eenieder die werkzaam is in het onderwijs!’
– Naomi Smits, leraar PO, auteur, co-founder Leesknokploeg

‘“Als ik verder heb kunnen zien, dan komt dat doordat ik op de schouders van reuzen stond.” Deze quote van Newton geeft de essentie aan van dit boek. Goede didactiek is nodig om leerlingen verder te helpen en hen te laten groeien want ze kunnen het niet alleen.’
– Lusanne Stap, leraar PO, Flores onderwijs

‘Kritisch op bekende theorieën en deze mooi met elkaar verbinden met een duidelijke koppeling naar de praktijk.’
– Kirsten Cuppen, leraar van het jaar 2021, docente Nederlands Rekenen en Loopbaanbegeleiding
PX9789048555826

Productspecificaties

Auteur
(7)
Greg Ashman  
Genre
(10)
Onderwijs & opvoeding  
Fonds
(28)
Amsterdam University Press  
Uitvoering
(3)
Epub V2 met Adobe DRM  
Uitgavedatum
(32)
11/05/2022
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
160
Nieuw product