Het Onderwijsvragenboek

Claire Boonstra

€ 12,99
Inclusief btw
Waarom doen we de dingen zoals we ze doen?, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 12 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 12 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,60.

Waarom hebben we jaarklassen, een centraal eindexamen en lange zomervakanties? Waarom gebruiken we standaard lesmethodes en gaan we uit van gemiddelden? Waarom geven we huiswerk? Waarom cijfers? En waarom ligt de focus op cognitieve ontwikkeling?

We gaan ervan uit dat er goed is nagedacht over ons onderwijssysteem, over wat een 'goed onderwijssysteem' is en dat het gebaseerd is op wat 'het juiste' is voor de ontwikkeling van de mens. Maar is dat wel zo? Of laten we ons vooral leiden door patronen en gewoonten?

Het Onderwijsvragenboek is een onderzoek naar het waarom in onderwijs, naar de historische achtergrond, naar de voor- en nadelen en de mogelijke alternatieven. Want pas nadat we onszelf deze fundamentele vragen hebben gesteld, kunnen we doelbewuste keuzes maken over de invulling van onderwijs.

Claire Boonstra, Claudette de Graaf Bierbrauwer en Nanda Carstens zijn de initiatiefnemers van Operation Education. Nieuwsgierigheid naar, en hartstocht voor, de ontwikkeling van het oneindige potentieel van de mens, de zo noodzakelijke evolutie van de samenleving en het bewustzijn dat onderwijs daar een doorslaggevende rol in speelt, is wat hen drijft.

Inkijkexemplaar
PX9789048550609

Productspecificaties

Auteur
(7)
Claire Boonstra  
Medeauteurs
(23)
Claudette de Graaf Bierbrauwer,   Nanda Carstens  
Genre
(10)
Onderwijs  
Fonds
(28)
Amsterdam University Press  
Uitvoering
(3)
Adobe PDF met Adobe DRM  
Uitgavedatum
(32)
19/11/2019
Pagina's
(8)
288
Type
(59)
VNF
Nieuw product