Jan Ullrich

Daniel Friebe

€ 12,99
Inclusief btw
De man, de mythe, de waarheid, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 12 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 12 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,60.

In 1997 drukte Jan Ullrich een stempel op de wielerwereld door zijn rivalen te verpletteren in de eerste bergetappe van de Tour de France en hij werd dat jaar de eerste Duitse Tourwinnaar ooit en liet een onvergetelijke indruk achter bij collega’s, fans en pers. Iedereen was het erover eens: Jan Ullrich was de meest getalenteerde renner van zijn generatie en de toekomst van de sport.

Hij groeide uit tot een nationale held, werd al snel verkozen tot meest populaire sporter aller tijden in Duitsland en was verantwoordelijk voor de toenemende populariteit van het wielrennen in zijn thuisland. Toch lukte het Ullrich na zijn overwinning van 1997 nooit meer echt de top te bereiken. Zijn voortdurende rivaliteit met Lance Armstrong in de jaren die volgden zou zelfs de basis vormen voor de meest controversiële periode in de geschiedenis van de Tour de France.

In Jan Ullrich: de man, de mythe, de waarheid vertelt Daniel Friebe Ullrichs verhaal. Het is het aangrijpende verslag van een lot dat bepaald werd door een moeilijke jeugd, mentale en fysieke kwetsbaarheid, ondraaglijke verwachtingen, een moreel corrupte sport en de invloed van één man: Lance Armstrong.
PX9789400407794

Productspecificaties

Auteur
(7)
Daniel Friebe  
Genre
(10)
Sport & spel  
Fonds
(28)
Thomas Rap  
Uitvoering
(3)
Epub V2 met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
30/06/2022
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
528
Nieuw product