Simone de Beauvoir

Kate Kirkpatrick

€ 12,99
Inclusief btw
Een leven, Kirkpatrick, Kate, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 12 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 12 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,60.

Filosoof, schrijver en feministisch icoon – Simone de Beauvoir was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend.

Deze baanbrekende biografie werpt een geheel nieuw licht op De Beauvoir, die definitief neergezet wordt als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw.

‘Toen De Beauvoir haar nu beroemde woorden in De tweede sekse schreef – “Je komt niet ter wereld als vrouw, je wordt vrouw” – wist ze niet hoe groot de invloed van dat boek zou zijn op de rest van haar leven of de levens van degenen die na haar kwamen.

Er is veel geschreven over de betekenis van die zin, over wat dat betekent: vrouw “worden”. Dit boek is gewijd aan de vraag hoe De Beauvoir zelf is geworden wie ze werd.’ - Kate Kirkpatrick

PX9789025907709

Productspecificaties

Auteur
(7)
Kate Kirkpatrick  
Genre
(10)
Filosofie  
Thema
(64)
Biografie: literair,   Feminisme en feministische theorie,   Moderne filosofie: sinds ca. 1800,   Sociale en politieke filosofie  
Thema locatie
(67)
Frankrijk  
Fonds
(28)
Have, Ten  
Uitvoering
(3)
EPUB2 met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
17/03/2020
Type
(59)
VNF
Nieuw product