De zucht naar vrijheid

S. Meijer

€ 73,99
Inclusief btw
Een onderzoek naar de strafbaarstelling van het schenden van bijzondere voorwaarden en het elektronisch toezicht en van het ontvluchten uit detentie, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 73 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 73 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 3,65.

Berichten over veroordeelden die hun enkelband doorknippen en uit het zicht van justitie geraken, over gedetineerden die per helikopter vanaf de binnenplaats uit de penitentiaire inrichting ontsnappen of van veroordeelden die tijdens een verlof de benen nemen naar het buitenland, zijn bij tijd en wijle beeldbepalend in de media en het politieke debat. Het schenden van bijzondere voorwaarden in het kader van bijvoorbeeld een voorwaardelijke straf of voorwaardelijke invrijheidstelling of het schenden van elektronisch toezicht is niet strafbaar gesteld in Nederland. Dat is evenmin het geval bij het ontvluchten uit detentie. In deze studie wordt nagegaan of, en zo ja hoe en waarom, het schenden van bijzondere voorwaarden en elektronisch toezicht en het ontvluchten uit detentie zelfstandig strafbaar is gesteld in Frankrijk, België, Duitsland, Engeland en Wales en Canada en welke argumenten Nederland hieraan zou kunnen ontlenen voor of tegen een eventuele strafbaarstelling.
PX9789460949968

Productspecificaties

Auteur
(7)
S. Meijer  
Medeauteurs
(23)
M. Cupido,   M.F.H. Hirsch Ballin,   Y.R.S. Piekhaar  
Reeks
(12)
VU-strafrechtreeks  
Genre
(10)
Rechten  
Fonds
(28)
Boom juridisch  
Uitvoering
(3)
Adobe PDF met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
16/03/2020
Type
(59)
VNF
Nieuw product