De plaats van de eenmanszaak in het stelsel van het privaatrecht

Adiba Bouichi

€ 81,99
Inclusief btw
Een dogmatisch en rechtsvergelijkende beschouwing over de Nederlandse discussie naar de plaats van de eenmanszaak in het stelsel van het privaatrecht, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 81 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 81 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 4,05.

De eenmanszaak is een verzameling van zaken en vermogensrechten. Hoe deze rechtsvorm past in het stelsel van het privaatrecht is onduidelijk. Al eeuwenlang wordt de rechtsvraag of de eenmanszaak een goed is bediscussieerd in de rechtswetenschap. Deze vraag speelt als de eenmansondernemer een huwelijksgemeenschap aangaat of beëindigt, overlijdt, zijn recht op de onderneming overdraagt of inbrengt in een personenvennootschap of BV, of als hij zijn recht op de onderneming financiert. In dit onderzoek wordt nagegaan of het recht op de onderneming een goed is in de zin van artikel 3:1 BW en wat de rechtsgevolgen daarvan zijn. De auteur geeft een volledig beeld van deze discussie. Ook komt zij door gebruik te maken van dogmatiek en rechtsvergelijking tot een ander antwoord dan de heersende leer op deze maatschappelijk relevante rechtsvraag. Zij pleit voor erkenning van het recht op de onderneming als vermogensrecht.
PX9789089745217

Productspecificaties

Auteur
(7)
Adiba Bouichi  
Genre
(10)
Ondernemingsrecht  
Fonds
(28)
Boom juridisch  
Uitvoering
(3)
Epub met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
09/06/2021
Taal
(39)
Nederlands  
Nieuw product