De regio als garderobe

Musterd, Sako

€ 46,99
Inclusief btw
Huishoudens, levensfasen en woonmilieus in de Nederlandse metropool, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 46 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 46 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 2,30.

Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink. U ontvangt dus geen pakket met de Post.

*De regio als garderobe* presenteert een nieuwe visie op stedelijke vernieuwing. De basis daarvoor is een omvangrijk onderzoek over een periode van tien jaar. Daarin zijn voor drie miljoen huishoudens alle individuele huishoudtransities onderzocht en in verband gebracht met hun verhuisgedrag in de metropoolregio's van Amsterdam, Rotterdam/Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Hoe passen huishoudens hun woonsituatie aan op belangrijke veranderingen in de levensloop, zoals het krijgen van kinderen, een echtscheiding, of het verliezen van een baan? Naar wat voor buurten verhuizen zij? Individuele keuzes kunnen zorgen voor sterke ruimtelijke verschillen. Dit hoeft echter geen probleem te zijn. In *De regio als garderobe* pleiten we voor meer individuele keuzevrijheid, maar dan binnen een context van betaalbare en leefbare woonmogelijkheden voor alle typen huishoudens. Per saldo zouden meer mensen hun woonwensen moeten kunnen realiseren. Verandering, verschil en dynamiek moeten niet als probleem bestempeld worden - zoals nu vaak gebeurt - maar moeten worden gekoesterd.
PX9789048551453

Productspecificaties

Auteur
(7)
Musterd, Sako  
Genre
(10)
Aardrijkskunde  
Fonds
(28)
Amsterdam University Press  
Uitvoering
(3)
Adobe PDF met Adobe DRM  
Uitgavedatum
(32)
18/10/2019
Pagina's
(8)
196
Nieuw product