Fuck de media, red de pers

Guido van Liefferinge

€ 14,99
Inclusief btw
Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 14 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 14 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,70.

We hebben het nog maar zelden over 'de pers'. We spreken vooral over 'de media'. Meestal dan nog over 'de sociale media'. Sinds de totale overrompeling door Facebook en cie. ligt wat ooit de vierde macht was aan het infuus. Nieuws werd een mediacircus. Het programmeert 24/7 voorstellingen met relletjes van de dag, alternatieve feiten en regelrechte leugens. Het is in handen van enkelen die hun profijt laten primeren op het welzijn van hun toeschouwers. Het werd de motor van de ontwrichting en de tweedeling van onze samenleving.

Guido Van Liefferinge, oprichter van bladen als Joepie en Dag Allemaal, was veertig jaar lang een van de gezichten van de populaire pers in Vlaanderen. Zijn 'Fuck de media, red de pers' is een J'accuse. Van de almacht van de Citizen Kanes van gisteren tot die van de Murdochs en de Zuckerbergs van vandaag: het omspant meer dan een eeuw. Het eindigt met een dringende oproep: er is actie nodig om onafhankelijke, kritische en diverse journalistiek te beschermen en te steunen. Anders komen onze hard bevochten vrijheden en verworvenheden in het gevaar.

Met een voorwoord van Rik Van Cauwelaert
PX9789462673700

Productspecificaties

Auteur
(7)
Guido van Liefferinge  
Genre
(10)
Mens & maatschappij  
Fonds
(28)
Epo  
Uitvoering
(3)
Epub V2 met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
01/11/2022
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
195
Nieuw product