Feminisme voor de 99%

Arruzza, Cinzia

€ 10,99
Inclusief btw
Een manifest, Cinzia Arruzza, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 10 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 10 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,50.

Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink. U ontvangt dus geen pakket met de Post.

Vraag: wat heeft Facebook-COO Sheryl Sandberg, die pleit voor meer vrouwelijke bedrijfsleiders, gemeen met de meer dan vijf miljoen dames die Spanje plat legden 'tegen de alliantie van patriarchaat en kapitalisme'? Antwoord: zowel Sandberg als de Spaanse vrouwen bestempelen zichzelf als feministen. Die vaststelling drijft Cinzia Arruzza, Tithi Bhattacharya en Nancy Fraser, drie monumenten van de Amerikaanse vrouwenbeweging die mee de International Women's Strike organiseerden, naar hun schrijftafel. Want: wat is er nu zo feministisch aan een multinational met een vrouw aan het roer? En: hoe komt het dat je de Sandbergs van deze wereld nooit hoort spreken over hamburgerjobs, dure gezondheidszorg en slechte huizen? Met dit manifest, bij elkaar getikt op de schouders van andere, beroemde manifestschrijvers, zetten ze de kwestie op scherp: feminisme moet zich bezighouden met de problemen van de overgrote meerderheid van de vrouwen op de wereld. Een vurig pleidooi voor een antikapitalistisch, ecosocialistisch en antiracistisch feminisme. Met een voorwoord van Sofie De Graeve en Fatma Arikoglu. Oorspronkelijke titel: Feminism for the 99%. A manifesto. Verschenen bij Verso, 2019. Vertaald door Gaston Van Dyck.
PX9789462672260

Productspecificaties

Auteur
(7)
Arruzza, Cinzia  
Medeauteurs
(23)
Arruzza Bhattacharya|||medeacteurs|Nancy Nancy  
Genre
(10)
Mens en Maatschappij  
Fonds
(28)
Epo, Uitgeverij  
Uitvoering
(3)
EPUB2 met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
21/04/2020
Pagina's
(8)
136
Nieuw product