Nooit meer Fanta

Weezel, Natascha van

€ 9,99
Inclusief btw
Het jaar dat mijn vader overleed, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 9 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 9 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,45.

Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink. U ontvangt dus geen pakket met de Post.

Het gebeurde op een doodgewone dag in maart. Natascha had boodschappen gedaan, aan een filmplan gewerkt en daarna een uur lang gebeld met de Belastingdienst. Ze had net de kattenbak verschoond, toen ze bericht kreeg van haar vader. Het was een bericht dat alles veranderde. Hoe reageer je als je hoort dat je naaste een ernstige vorm van kanker heeft? Wat betekent het om plotseling te worden geconfronteerd met de dreigende dood van je vader, van wie je zielsveel houdt, en die nog midden in het leven staat? En hoe voelt het als die vader dan ook nog eens een publiek figuur is, waardoor je hem en zijn ziekte met het halve land moet delen? Nooit meer Fanta is een openhartig, rauw en toch subtiel verslag van het jaar dat Natascha's vader ziek was en overleed. Met grote precisie en gevoeligheid, maar ook vol zelfspot en met lichte ironie beschrijft Natascha het veranderende leven van haar ouders en haarzelf in het zicht van de dood - van de eerste voortekenen van haar vaders ziekte tot het opruimen van zijn spullen. De gelukspoppetjes die ze in het ziekenhuis heimelijk onder haar vaders kussen stopte, hebben niet geholpen. Journalist Max van Weezel stierf op 11 april 2019, in het harnas, zoals hij wenste. Max van Weezel was politicoloog, journalist en presentator. Zijn werk werd onderscheiden met de Anne Vondelingprijs en de Frans Banning Cocq Penning. Tot kort voor zijn overlijden presenteerde hij nog Met het oog op morgen. Natascha van Weezel (1986) debuteerde met Magere jaren. In 2015 verscheen De derde generatie, waarmee ze veel opzien baarde. In 2017 volgde Thuis bij de vijand. Van Weezel is columnist bij Het Parool en werkt als freelancejournalist voor kranten en televisie. In 2018 maakte ze de vierdelige documentaireserie Natascha's Beloofde Land voor de VPRO en NPO3.
PX9789463820820

Productspecificaties

Auteur
(7)
Weezel, Natascha van  
Genre
(10)
Mens en Maatschappij  
Fonds
(28)
Balans  
Uitvoering
(3)
EPUB2 met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
27/03/2020
Nieuw product