De algemene verordening gegevensbescherming in gewonemensentaal

Sloot, Bart van der

€ 18,99
Inclusief btw
Herziene editie, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 18 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 18 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,90.

Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink. U ontvangt dus geen pakket met de Post.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewonemensentaal is een gids voor iedereen die is geïnteresseerd in de veelbesproken regels uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming. In deze wet, die sinds 2018 van toepassing is, heeft de Europese Unie nauwgezet beschreven wat je wel en niet mag doen met gegevens over anderen. Op een schending van die regels staan boetes van maximaal 20 miljoen euro.

Dit boek legt uit wat de belangrijkste plichten zijn van personen en organisaties die gegevens over anderen verwerken, zoals het treffen van technische veiligheidsmaatregelen, het doen van een impact assessment en het registreren van alle dataverwerkingsprocessen binnen de organisatie. Tevens bespreekt het welke rechten burgers hebben over wie gegevens worden verwerkt, zoals het recht om vergeten te worden, het recht op inzage en het recht om bezwaar te maken.
PX9789048552085

Productspecificaties

Auteur
(7)
Sloot, Bart van der  
Genre
(10)
Mens en Maatschappij  
Fonds
(28)
Amsterdam University Press  
Uitvoering
(3)
EPUB2 met Adobe DRM  
Uitgavedatum
(32)
06/12/2019
Pagina's
(8)
228
Nieuw product