Dicht bij huis

Bicanic, Iva

€ 11,99
Inclusief btw
Hoe steun je een kind na seksueel misbruik?, Iva Bicanic, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 11 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 11 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,55.

Ouders kunnen hun kind meer helpen dan ze zelf vaak denken

Iva Bicanic en Richard Korver werken dagelijks met misbruikte kinderen en hun ouders. Zij delen hun ervaringen uit de praktijk: de verschillende vormen van seksueel misbruik en hoe het tot stand komt, waarom kinderen zwijgen, strafbaarheid, plegers. Vijfentachtig procent van de gevallen van misbruik vindt dicht bij huis plaats: in de familie, op school, online, op de sportclub, bij het uitgaan.
Iva bespreekt de emotionele gevolgen en het psychische herstel. Richard gaat in op de juridische kanten zoals aangifte en rechtszaak. Ouders/verzorgers, familie en vrienden onderschatten vaak hoe belangrijk zij voor kinderen zijn in de verwerking van misbruik. Wat kun je doen of beter laten in de begeleiding van het kind? Hoe ga je om met het geschonden vertrouwen? Wat doe je met je schuldgevoel, met woede? Moet je aangifte doen of niet? En: wordt het leven ooit weer normaal?
PX9789029541473

Productspecificaties

Auteur
(7)
Bicanic, Iva  
Medeauteurs
(23)
Richard Korver  
Genre
(10)
Gezondheid & Psychologie  
Fonds
(28)
De Arbeiderspers  
Uitvoering
(3)
EPUB2 met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
17/03/2020
Pagina's
(8)
182
Nieuw product