De russische klus

Douglas Smith

€ 15,99
Inclusief btw
De geheime Amerikaanse reddingsoperatie bij de Russische hongersnood, Smith, Douglas, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 15 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 15 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,75.

Meesterverteller Douglas Smith onthult een verborgen gehouden geschiedenis

Het is bijna niet meer voor te stellen na een eeuw vol vijandigheid, maar in 1921 hebben de Verenigde Staten een grootscheepse reddingsactie uitgevoerd om Rusland te behoeden voor een van de grootste hongersnoden uit haar geschiedenis.

Na jaren van oorlog en revolutie stond de zojuist opgerichte Sovjet-Unie op instorten. In zeer grote delen van het gigantische land stond er een ramp te gebeuren: de honger was extreem en er waren al vormen van kannibalisme ontstaan uit pure wanhoop. Lenin was radeloos: het laatste wat hij wilde, was de hulp inroepen van de kapitalistische vijand, maar hij kon niet anders. De VS grepen in, met succes.

Vrijwel direct na de succesvolle reddingsactie wilden beide partijen er echter weinig meer van weten. Ze werden elkaars vijand en de gebroederlijke samenwerking werd aan beide kanten vakkundig onder het tapijt geveegd. Totdat de meesterlijke pen van Douglas Smith dit vergeten stuk geschiedenis weer opdiepte.

PX9789000360413

Productspecificaties

Auteur
(7)
Douglas Smith  
Genre
(10)
Geschiedenis & Politiek  
Trefwoorden
(73)
hongersnood,   kapitalisme,   lenin,   sovjet-unie,   verenigde staten  
Fonds
(28)
Spectrum  
Uitvoering
(3)
EPUB2 met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
07/11/2019
Pagina's
(8)
344
Type
(59)
VNF
Nieuw product