De herovering

Daniel Huhn

€ 11,99
Inclusief btw
Het spectaculaire verhaal van Manfred Gans, die mei 1945 met een defecte jeep door het vernietigende Duitsland trok om zijn ouders uit het concentratiekamp te bevrijden, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 11 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 11 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,55.

'Net een geweldige film.' - Der Tagesspiegel 'Levendig en zeer indrukwekkend.' - Deutschlandfunk Kultur Op 12 mei 1945 stapt een jonge soldaat in Brits uniform in Goes in zijn jeep. Hij is geboren in Duitsland. En hij is Joods. Hij rijdt dwars door zijn voormalige, verwoeste heimat naar Theresienstadt, om zijn ouders uit het concentratiekamp te bevrijden. Manfred Gans' verhaal begint in 1938, als zijn ouders tot de conclusie komen dat zij als Joden in Duitsland hun leven niet langer zeker zijn. Ze sturen hun zestienjarige zoon vooruit, naar Engeland, maar het lukt ze niet meer om zelf weg te komen. Zeven jaar later keert Manfred terug: hij heeft zich aangesloten bij het Engelse leger en maakt deel uit van de legendarische 'Three Troop', die tijdens D-day op de stranden van Normandië landt. Als Duitsland capituleert, rijdt hij vanuit Goes naar Borken, het stadje van zijn jeugd. Alles blijkt verwoest. Het wordt het startpunt van een zware reis, die Manfred langs vluchtende Duitsers, militaire blokkades van de Sovjets en dwars door het niemandsland van het Ertsgebergte uiteindelijk naar Theresienstadt voert. De herovering is een weergaloos relaas over Duitsland vlak na de capitulatie, een lang verdrongen levensgeschiedenis én een verhaal over een onverwachte liefde.
PX9789463822992

Productspecificaties

Auteur
(7)
Daniel Huhn  
Genre
(10)
Geschiedenis  
Fonds
(28)
Balans  
Uitvoering
(3)
Epub V2 met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
28/03/2023
Taal
(39)
Nederlands  
Nieuw product