Passie voor de passie

Ernst van den Hemel

€ 9,99
Inclusief btw
De Matthäus, The Passion en andere passiespelen in ontkerkelijkt Nederland, Hemel, Ernst van den, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 9 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 9 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,45.

Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink. U ontvangt dus geen pakket met de Post.

Elk jaar beleven miljoenen Nederlanders een opvoering van het lijdensverhaal van Christus. Of het nu gaat om de Matthäus-Passion, The Passion of een van de vele andere passiespelen, in Nederland is er sprake van een opvallende populariteit van het verhaal van Christus’ kruisiging. Wat betekent deze passie voor de passie?

Vaak wordt gewezen op het genie van Bach of de kracht van het bijbelverhaal. Maar is dat ook wat mensen beleven? Wat voelt, bijvoorbeeld, een babyboomer met religie-allergie bij het zingen van het 'Erbarme Dich' in de meezing-Matthäus? En wat betekent het grote, lichtgevende kruis dat tijdens The Passion voor de ogen van ruim drie miljoen tv-kijkers door de straten van een stad gedragen wordt?

Ernst van den Hemel laat zien hoe het verhaal van Christus in het ontkerkelijkte Nederland beleefd wordt. De verschillende passiespelen blijken vaak iets heel anders te betekenen dan de organisatoren hopen. Passie voor de passie geeft een uniek inkijkje in de emotionele staat van Nederland.

PX9789025908584

Productspecificaties

Auteur
(7)
Ernst van den Hemel  
Genre
(10)
Geschiedenis & Politiek  
Thema
(64)
Culturele studies: gewoontes en tradities,   Mediastudies: tv en maatschappij,   Populairwetenschappelijke cultuur,   Religie en overtuigingen  
Thema locatie
(67)
Nederland  
Fonds
(28)
Have, Ten  
Uitvoering
(3)
EPUB2 met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
24/03/2020
Type
(59)
VNF
Nieuw product