Vijd

Bruyneel, Jonas

€ 17,99
Inclusief btw
Het verdriet van het Lam Gods, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 17 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 17 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,85.

Het Lam Gods is niet alleen een hoogtepunt van de schilderkunst waar al eeuwenlang een zweem van mysterie rond hangt. Het was ook het afscheid van de ambitieuze turfhandelaarsfamilie Vijd, die zich in korte tijd had opgewerkt tot de elite van het Bourgondische Vlaanderen. De Vijds vochten in de Gentse opstand, waren vriend aan huis bij Filips de Goede en speelden een rol in het leven van Jacoba van Beieren. Ze leverden burchtvoogden, schepenen en militairen. Tegelijk was het een familie als alle andere, een die te kampen kreeg met verlies, verdriet en teleurstelling.

Wandel in deze historische roman door de straten van het middeleeuwse Gent, tussen handelaars, schippers en politici. Snuif de geuren op van leerlooierswijken en de bouwwerf van de Sint-Janskerk. Vang een glimp op van de belangrijkste hoven van het Bourgondische rijk. En gluur binnen in de ateliers van Jan en Hubert van Eyck, de grootste kunstenaars van hun tijd.

Leef vooral mee met twee generaties van een fascinerende familie die bij momenten genadeloos, bij momenten kwetsbaar, een plaats in de wereld zocht. En die, geconfronteerd met de eindigheid van alles waarvan ze droomden, vooral niet vergeten wilde worden.

PX9789401459785

Productspecificaties

Auteur
(7)
Bruyneel, Jonas  
Genre
(10)
Geschiedenis & Politiek  
Fonds
(28)
Lannoo  
Uitvoering
(3)
EPUB2 met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
26/02/2019
Pagina's
(8)
256
Nieuw product