Hongerklop

Hille Steenhuis

€ 12,99
Inclusief btw
Dochter en vader over een eetstoornis, Steenhuis, Hille, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 12 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 12 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,60.

‘Misschien kunnen we beter gaan schrijven,’ zei journalist Peter Henk Steenhuis tegen zijn dochter Hille, toen ze voor de zoveelste keer ruzie kregen. Nog diezelfde avond schreef Hille haar vader een eerste mail. Over haar uitwisseling naar Erfurt, waar ze een week eerder meer dan zes kilo lichter van was teruggekomen. Vader en dochter bleven elkaar vervolgens schrijven, ook toen bleek dat Hille een fikse eetstoornis had, en haar behandeling nog maanden op zich liet wachten. Die mailwisseling is de basis geworden voor Hongerklop. Hille schreef over alles wat ze meemaakte. Over de fitgirls die haar rolmodel waren. Over discipline en doorzettingsvermogen, of juist het gebrek daaraan. Over de zwarte en witte wolf, die bezit van haar namen. Over haar drang te sporten. En over haar borstbeen, dat op een ochtend dwars doormidden werd gezaagd, omdat ze een openhartoperatie moest ondergaan. Hongerklop is het relaas van een dochter en een vader die zich door een van de smerigste ziektes van onze tijd worstelen. Hille Steenhuis (2002) is geboren in Amsterdam en doet dit jaar eindexamen. Peter Henk Steenhuis (1969) is filosofieredacteur bij Trouw en publiceerde meer dan vijftien boeken, onder meer Andere Achterhuizen (met Marcel Prins) en Door het beeld door het woord (met René Gude).
PX9789028251021

Productspecificaties

Auteur
(7)
Hille Steenhuis  
Medeauteurs
(23)
Peter Henk Steenhuis  
Genre
(10)
Non Fictie  
Thema
(64)
Adviezen voor ouders: tieners,   Dagboeken, brieven en tijdschriften,   Kinderen / tieners: persoonlijke en sociale onderwerpen: eetstoornissen,   Omgaan met eetstoornissen  
Uitvoering
(3)
EPUB2 met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
18/03/2020
Pagina's
(8)
200
Type
(59)
VNF
Nieuw product