De poorten van Sion

Bodie Thoene

€ 4,99
Inclusief btw
Thoene, Bodie, Ebook
Aantal
Dit is een digitale versie. U bestelt dit als een gewoon boek, maar ontvangt enkel een downloadlink.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 4 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 4 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,20.

November 1947. De Verenigde Naties besluiten dat Palestina – nu onder Brits gezag – zal worden verdeeld in een Joodse en een Palestijnse staat. In mei 1948 zullen de Engelsen zich terugtrekken. Van alle kanten stromen Joden toe die de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd: vol hoop en verwachting, en bereid hun nieuwe vaderland tegen elke prijs te verdedigen.

Op dat moment werkt de jonge fotografe Ellie Warne bij het Amerikaans Instituut voor Archeologisch Onderzoek in Jeruzalem. Als ze foto's maakt van een oude boekrol, raakt ze tegen wil en dank verwikkeld in het conflict tussen de Joden, de Arabieren en de Engelsen. Ook in haar hart woedt strijd. Houdt ze nog van haar ex-vriend David, die als oud-oorlogspiloot de bedreigde Joden te hulp komt? Of voelt ze meer voor de Joodse archeoloog Moshe Sachar, die meer doet dan botten en kruiken opgraven?

'De poorten van Sion', het eerste deel van de 'De Kronieken van Sion'-serie, geeft een levendig beeld van de intense worsteling van het Joodse volk dat verrijst uit de ashopen van de vernietigingskampen, en van de botsende krachten – binnen en buiten Palestina – die het land verdeeld houden.

PX9789020537772

Productspecificaties

Auteur
(7)
Bodie Thoene  
Reeks
(12)
De Kronieken van Sion  
Genre
(10)
Literatuur  
Thema
(64)
Historische fictie,   Tweede Wereldoorlog fictie  
Thema locatie
(67)
Israël  
Thema doelgroep
(70)
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen|||themadoel|Met betrekking tot joden en joodse groepen  
Fonds
(28)
Z&K  
Uitvoering
(3)
EPUB2 met digitaal watermerk  
Uitgavedatum
(32)
24/04/2020
Type
(59)
VF
Nieuw product