De Rijpe Sterren

€ 7,79
Inclusief btw
een ode aan Louis Lehmann, V/A, DVDNL
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 8 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 7 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 7 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,35.

Bij het uitzoeken van bruikbare gedichten voor de cd NEVELGLANS, een ode aan Jan Hanlo, waren we vooral op zoek naar eigenwijze en exclusieve dichters. Dichters die herkenbaar waren door hun taalplezier, hun taalvirtuositeit en hun onvoorspelbaarheid. Maar ook zochten we dichters die gedichten geschreven hadden die zich goed lenen om op muziek gezet te worden.

Eigenlijk voldeed alleen de dichter Louis Lehmann aan al deze condities, en wel in zo’n overvloedige mate dat er geen sprake kon zijn van een bijdrage van slechts één enkel gedicht aan een hommage-cd voor weer een andere dichter. Deze dichter verdiende een eigen cd! Humor, speelsheid, cynisme, scherp observatievermogen, intelligentie, grilligheid en originaliteit zijn enkele karakteristieken van de veelzijdige dichter, meester in de rechten, doctor in de letteren, scheepsarcheoloog, prozaïst, vertaler, essayist, componist, surrealist, tekenaar, eclecticus, deejay en vrijdenker Louis Lehmann. Uit de verzamelbundel Gedichten 1939-1998 hebben wij veertien gedichten ter versmaltsing uitgekozen.

De tweede cd bevat bijna dertig composities van Louis Lehmann zelf, zoals deze in 1986 in het VPRO radio programma De muziek van Louis Lehmann ten gehore zijn gebracht. Naast Lehmann waren de uitvoerenden Guus Janssen, Sophie van Lier, Libby Houston en Tabe Bas.

Op de dvd tenslotte, een interview met Louis Lehmann door Hanneke Groenteman, een korte film van Ida Lohman -en Louis laat zien dat hij ook op de dansvloer uitstekend uit de voeten kan!
PX9789059391345

Productspecificaties

Genre
(10)
Pop  
Label
(14)
BLOWPIPE  
Uitvoering
(3)
Audio Visuele Media  
Release datum
(32)
13/09/2013
Taal
(39)
Nederlands  
Nieuw product