SOLDATEN, DIE

€ 33,59
Inclusief btw
DVD, B.A. ZIMMERMANN, DVDUK
Aantal

Dit artikel is op dit moment niet door ons leverbaar.

Zoek eventueel een andere titel, isbn of auteur/artiest op in de zoekbalk hierboven.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 33 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 33 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,65.

Die Soldaten is één van de muzikale mijlpalen van de twintigste eeuw. De partituur was voor haar tijd zo geavanceerd dat de Opera van Keulen, die het werk in 1958 liet schrijven, besloot dat het niet uitvoerbaar was. Het gezelschap kwam uiteindelijk in 1965 met een vereenvoudigde orchestratie.


In dit uitzonderlijke werk weerklinkt Zimmerman’s hartgrondige afkeer van de militaristische cultuur die ten grondslag lag aan de Tweede Wereldoorlog. Dit revolutionaire werk doet een beroep op gigantische middelen en een inventieve enscenering (met gebruik van video, electronische banden en simultane actie) en combineert muziek, taal, dans, film, jazz, pantomime en circus. De opera is gebaseerd op een verhaal van de 18e eeuwse schrijver/dichter Lenz en verteld over de vernedering van een jong meisje door een corrupte, zelfzuchtige, militaire aristocratie.

Harry Kupfers enscenering voor de Opera van Stuttgart werd geprezen vanwege de versterking van Zimmermann’s reputatie als componist van omvangrijke werken en om het onthullen van een werk vol compassie en menselijkheid. Zimmermann’s afwijzing van klassieke eenheden schept ruimte voor verschilende dramatische handelingen op hetzelfde moment. Verleden, heden en toekomst versmelten in hartverscheurende tableaus van de monsterlijke ontmenselijking van de oorlog.

Cast:
Chor & Staatsorchester Stuttgart, dirigent: Bernhard Kontarsky
Bezetting: Nancy Shade, Mark Munkittrick, Michael Ebbecke, William Cochran, Milagro Vargas
PX4006680102702

Productspecificaties

Acteur
(37)
Barbara Gallauner,   Beatrice Schweizer,   Edith Schultze-Westrum,   Ernst Fritz FÃ?rbringer,   Hans Hessling,   Margarete Haagen,   Wolfgang Völz  
Genre
(10)
Klassiek  
Label
(14)
ARTHA  
Uitvoering
(3)
DVDUK  
Release datum
(32)
01/04/2003
Taal
(39)
Duits  
Beeldformaat
(43)
4:3  
Speelduur
(42)
160
Geluidsformaat
(15)
DOLBY DIGITAL 2.0 ST  
Taal ondertitels
(40)
Duits,   Engels,   Frans,   Italiaans,   Spaans  
Dvdgebied
(44)
2  
Leeftijd
(55)
Afgeraden voor kinderen <12
Nieuw product