KENT NAGANO II BEETHOVEN

€ 21,55
Inclusief btw
DVD, L. VAN BEETHOVEN, DVDUK
Aantal

Dit artikel is op dit moment niet door ons leverbaar.

Zoek eventueel een andere titel, isbn of auteur/artiest op in de zoekbalk hierboven.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 21 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 21 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,05.

Met zijn 'Eroica' symfonie nam Ludwig van Beethoven (1770-1827) de definitieve stap weg van de 'klassieke' symfonie van de 18e eeuw naar de 'grote' symfonie van de 19e. Zijn derde symfonie is een sleutelwerk in het repertoire van ieder symfonieorkest. De grensverleggende elementen van het werk zijn haar ongebruikelijke schaal, gedurfde orkestratie, en vooruitstrevende harmonie?n.

De symfonie droeg oorspronkelijk de titel 'Sinfonia grande, intitolata Bonaparte' (grote symfonie, genoemd naar Napoleon). Beethoven was een enthousiaste voorstander van de idealen van de Franse revolutie: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Maar toen hij vernam dat Napoleon zichzelf tot Keizer had laten kronen, verwijderde hij Bonaparte's naam van de titelpagina en klaagde: 'Ook hij is niet meer dan een normaal mens. Nu zal hij de mensenrechten vertrappen en een tiran worden!'

Kent Nagano beschouwt Beethoven's derde symfonie als een 'radicale stap voorwaarts in muzikaal en symfonisch denken.' Haar impact 'reikt veel verder dan Beethoven's rol als componist.' De compositie, wordt, volgens Nagano, 'gedragen door de geest van de mensheid'. Het is een werk dat zware eisen stelt aan de uitvoerder: 'De muziek bevat zoveel verrassingen en heeft zo'n diepte dat je er veel tijd en geduld in moet stoppen.' Kent Nagano beschouwt Beethoven als de standaard waaraan het volledige klassieke repertoire gemeten kan worden.

Ludwig van Beethoven. Symphony No. 3 in E flat major op. 55 'Eroica'

I. Allegro con brio
II. Marcia funebre (Adagio assai)
III. Scherzo (Allegro)
IV. Finale (Allegro molto - Poco andante - Presto)

Live opname in de Grote Hal van de Philharmonie Berlin 2006. Bevat een exclusieve documentaire van 52 minuten met Kent Nagano.
Deutsches Symfonie-Orchester Berlin (DSO) Dirigent Kent Nagano
PX0807280142990

Productspecificaties

Genre
(10)
Klassiek  
Label
(14)
ARTHA  
Uitvoering
(3)
DVDUK  
Release datum
(32)
28/06/2007
Taal
(39)
Engels,   Frans,   Italiaans,   Japans,   Spaans  
Taal ondertitels
(40)
Frans,   Italiaans,   Japans,   Spaans  
Beeldformaat
(43)
16:9  
Geluidsformaat
(15)
DOLBY DIGITAL 2.0 ST  
Speelduur
(42)
106
Nieuw product