Last Date / De laatste sessie Erc Dolphy

€ 16,93
Inclusief btw
cat. 2068, Hylkema, H., DVDNL
Aantal

Dit artikel is op dit moment niet door ons leverbaar.

Zoek eventueel een andere titel, isbn of auteur/artiest op in de zoekbalk hierboven.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 16 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 16 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,80.

Muziekdocumentaire over alt saxofonist, bas-klarinettist, fluitist en componist Eric Dolphy. Hij overleed in Berlijn op 29 Juni 1964, maar zijn muziek is nog altijd springlevend. De film combineert een biografisch portret van de musicus met een reconstuctie van Dolphy's laatste tournee. Tijdens deze tournee, een paar weken voor zijn dood, treedt Dolphy op in Nederland met het Trio Mischa Mangelberg, Jacques Schots en Han Bennink. Ze sluiten de tour af met een radiosessie waarvan na zijn dood de plaat Last Date wordt geperst die door kenenrs als zijn beste album wordt beschouwd. De film concenteert zich op deze radio-opname in Hilversum en is opgebouwd uit zes hoofdstukken, verwijzend naar de zes nummers op Last Date. De proloog en epiloog verwijzen elk associatief naar aspecten van de muzikant en persoon Dolphy die alles behalve voldeed aan het clich??beeld van de jazzmuzikant. Hij was een minzaam mens, rookte en dronk niet, gebruikte geen drugs, maar wist niet dat hij aan suikerziekte leed. Enkele weken na zijn optredens in Nederland overleed hij tijdens het vervolg van zijn tournee in Berlijn aan de gevolgen daarvan.

Naast de film staat ook de muziek van het laatste album van Dolphy, Last Date, op de dvd, evenals een aantal werkfoto's en de foto's die Ton van Wageningen tijdens het optreden van Dolphy in Hilversum. Dit alles aangevuld met een discografie van de musicus en een interview met de maker Hans Hylkema over de achtergrond en drijfveren die tot het maken vna deze documentaire hebben geleid.
PX9789059393721

Productspecificaties

Regisseur
(38)
Hans Hylkema  
Genre
(10)
Jazz  
Label
(14)
BLOWPIPE  
Uitvoering
(3)
Audio Visuele Media  
Release datum
(32)
07/07/2004
Taal
(39)
Engels  
Beeldformaat
(43)
4:3  
Speelduur
(42)
92
Geluidsformaat
(15)
DOLBY DIGITAL 2.0 ST  
Taal ondertitels
(40)
Engels,   Nederlands  
Dvdgebied
(44)
O  
Leeftijd
(55)
[Onbekend]
Nieuw product