Cimarron strip - Complete serie, (DVD)

€ 123,99
Inclusief btw
TV SERIES, DVDNL
Aantal

Dit artikel is op dit moment niet door ons leverbaar.

Zoek eventueel een andere titel, isbn of auteur/artiest op in de zoekbalk hierboven.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 123 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 123 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 6,15.

De Cimarron Strip (1967-1968) is een prachtig gefilmde Amerikaanse westernserie met in de hoofdrol Stuart Whitman als US Marshalf Jim Crown.
De serie is geproduceerd door de makers van Gunsmoke en was vrijwel zeker de gewelddadigste tv-western van zijn tijd.
De serie bestaat uit stuk voor stuk intelligent geschreven verhalen voor volwassenen en de herkenningsmuziek, van de hand van de met een Oscar onderscheiden componist Maurice Jarre, was een van meest opvallende tunes van de jaren 60. Hoewel de serie fictie was, was de historische achtergrond van het gebied rond de Cimarron- rivier van de jaren 80 van de negentiende eeuw echt. Het huis van sheriff Jim Crown stond in het echt bestaande plaatsje Cimarron City. De maker van het programma gaf aan de geografische gegevens verder een vrije invulling en plaatste het historische stadje op de beschavingsgrens dichter bij de indiaanse gebieden om het verhaal dramatischer te maken. De kleurrijke landschappen die in deze serie te zien zijn, zijn niet in West – Oklahoma gefilmd, maar in Zuid- Californië, New Mexico en Utah. Daar is de hele serie opgenomen.
PX8717377005683

Productspecificaties

Acteur
(37)
Beau Bridges,   Jill Townsend,   Jon Voight,   Leslie Nielsen,   Percy Herbert,   Randy Boone,   Robert Duvall,   Stuart Whitman,   Telly Savalas  
Genre
(10)
Movie Fiction Western  
Label
(14)
ARTSH  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
16/03/2012
Taal
(39)
Engels  
Taal ondertitels
(40)
Nederlands  
Leeftijd
(55)
Afgeraden voor kinderen <12
Nieuw product