Facing mirrors, (DVD)

€ 9,35
Inclusief btw
MOVIE, DVDNL
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 9 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 9 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,45.

Adineh, of "Eddie" zoals ze zichzelf noemt, probeert een paspoort te bemachtigen, zodat ze in Duitsland een geslachtsverandering kan ondergaan. De reden dat ze haar operatie niet in Iran afwacht is dat haar rijke en strenge vader haar wil uithuwelijken aan een neef. Eddie probeert te ontsnappen. Tijdens haar vlucht houdt ze een passerende auto aan. Dit blijkt de clandestiene taxi te zijn van Rana, een conser-vatieve jonge vrouw wiens man in de gevangenis zit. Zij probeert zichzelf en haar zoon van armoede te redden, ondanks het feit dat het voor een vrouw taboe is om een taxi te besturen. Ze kan de verleiding niet weerstaan als Eddie haar veel geld biedt om haar naar een schuilplaats te brengen. Als Eddie onderweg probeert uit te leggen dat ze transgender is, raakt Rana in paniek en brengt ze allebei hun levens in gevaar.

De onwaarschijnlijke vriendschap tussen Rana en Eddie is een prachtig verhaal over het doorbreken van klasseverschillen door medeleven en solidariteit. De vertolking van Eddie door Shayesteh Irani is hartverscheurend. Eerder was Irani te zien als stoere voetbalfan in de film OFFSIDE van de in Iran verboden regisseur Jafar Panahi.
PX8717249481676

Productspecificaties

Acteur
(37)
Hengameh Ghaziani,   Homayoun Ershadi,   Maryam Boubani,   Rabe'e Oskooyi,   Saber Abbar,   Shayesteh Irani  
Regisseur
(38)
Negar Azarbayjani  
Genre
(10)
Movie Fiction Wereldcinema  
Label
(14)
CINEMIEN  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
16/06/2013
Taal
(39)
Perzisch  
Speelduur
(42)
88
Taal ondertitels
(40)
Nederlands  
Beeldformaat
(43)
16:9  
Geluidsformaat
(15)
DOLBY DIGITAL 5.1  
Dvdgebied
(44)
2  
Leeftijd
(55)
Afgeraden voor kinderen <6
Nieuw product