Rashomon, (DVD)

€ 6,15
Inclusief btw
(DVD), MOVIE, DVDNL
Aantal

Dit artikel is op dit moment niet door ons leverbaar.

Zoek eventueel een andere titel, isbn of auteur/artiest op in de zoekbalk hierboven.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 6 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 6 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,30.

Het had nogal wat voeten in de aarde voordat Rashomon werd gemaakt: Akira Kurosawa’s vaste studio Toho wilde er niet aan en de baas van de kleinere Daiei studio was zó verbolgen over het uiteindelijke resultaat dat hij zijn naam van de credits liet halen. Eenmaal in de bioscopen was de film echter een groot succes en na vertoning op het Filmfestival van Venetië werd de film onmiddellijk beschouwd als een meesterwerk. RASHOMON draait om een moord en een verkrachting in de bossen. In flashbacks krijgt de kijker de gebeurtenissen viermaal te zien, steeds verteld vanuit een ander personage. De versies verschillen onderling zo sterk dat het onmogelijk is om de ware gebeurtenissen te achterhalen.

Bij het verschijnen van RASHOMON was de vertelvorm waarin diverse flash-backs elkaar tegenspreken volstrekt nieuw. Sindsdien is deze veelvuldig gekopieerd. Nog steeds is de titel van de film spreekwoordelijk voor een film die de waarheid van een steeds nieuwe kant belicht. RASHOMON werd bekroond met de Gouden Leeuw in Venetië in 1951 en de Oscar voor de Beste niet-Engelstalige film in 1952.
PX8716777058169

Productspecificaties

Acteur
(37)
Daisuke KatÃ?,   Machiko KyÃ?,   Masayuki Mori,   Takashi Shimura,   ToshirÃ? Mifune  
Regisseur
(38)
Akira Kurosawa  
Genre
(10)
Movie Fiction Thriller  
Label
(14)
QUALITY FILM COLLECTION  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
01/10/2013
Taal
(39)
Japans  
Taal ondertitels
(40)
Frans,   Nederlands  
Leeftijd
(55)
Afgeraden voor kinderen <12
Nieuw product