Redbad, (DVD)

€ 8,46
Inclusief btw
DVDNL
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 8 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 8 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 8 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,40.

Redbad, zoon van Koning Aldigsl, twijfelt aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden.
Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen. De Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’) zijn Dorestad kwijt. Redbads oom Eibert zet aan tot een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen. Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Hij wordt langzaam opgenomen in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met de dochter van koning Wiglek.
Als hij samen met zijn vrouw terugkeert in Dorestad ontdekt hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal. Hij ziet tijdens een jaarmarkt hoe priester Willibrord zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Hij zweert haar te bevrijden.
Dit kan hij niet alleen, maar het leger van zijn oom en neef, die inmiddels aan de macht zijn, lijkt niet sterk genoeg om de Franken te verslaan.
PX8717662577345

Productspecificaties

Acteur
(37)
Derek de Lint,   Gijs Naber,   Huub Stapel,   Lisa Smit,   Peter Faber  
Regisseur
(38)
Roel Reiné  
Genre
(10)
Movie Fiction War  
Label
(14)
SOURCE 1 MEDIA  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
04/07/2019
Taal
(39)
Nederlands  
Taal ondertitels
(40)
Frans  
Leeftijd
(55)
Afgeraden voor kinderen <16
Nieuw product