Great war collection, (DVD)

€ 8,46
Inclusief btw
MOVIE, DVDNL
Aantal
Nog niet verschenen

Bij de aankoop van dit product ontvang je 8 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 8 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,40.

De beste WO1 films en unieke WO1 documentaire.

- Lost battallion: Ardennen 2 oktober 1918: de 77ste divisie van het Amerikaanse leger loopt in een Duitse hinderlaag. Hun situatie lijkt uitzichtloos, ze beschikking niet over munitie en andere middelen om lang weerstand te kunnen bieden tegen de tot op hun tanden toe bewapende vijand. De Duitsers bieden hen 2 opties: overgeven of sterven!
De 77ste divisie kiest een derde!

- Company K: 1933 - Joe Delaney, een oorlogsveteraan uit Wereldoorlog 1 , beëindigt zijn boek over zijn ervaringen tijdens de oorlog. Joe beschrij de mannen uit zijn legereenheid, de kameraadschap die ontstaat door samen te vechten en het feit om te sterven voor je land. Uiteindelijk zal hij de Duitse soldaat die hij hee ft neergestoken en die nog steeds in zijn dromen voorkomt confronteren.
Company K vertelt zijn verhaal.
Joe Delaney was gelegerd in de loopgraven tijdens de slag van Verdun. Zijn legereenheid “Company K” krijgt het zwaar te verduren en de situatie van de mannen om levend uit de loopgraven te komen lijkt
uitzichtloos.

- Beneath hill 60: In 1916 heeft de wereldoorlog in Europa een patstelling bereikt. De legers hebben zich tot een stilstand gevochten en miljoenen mannen zijn gesneuveld in de strijd.
In Australië wordt een groep van mijnwerkers samen gebracht voor een geheime missie. Ingenieur Oliver Woodward, die terugkeert van een opdracht in Papua, stelt zich ook kandidaat. De mannen krijgen twee weken militaire opleiding en worden dan naar het Westelijk front gestuurd met als opdracht de Duitse linies te ondermijnen. Geen van allen heeft militaire ervaring! In de weken voor zijn vertrek naar het front, vindt Woodward de ware liefde in zijn jeugdvriendin Marjorie. Ze beloven met elkaar te trouwen wanneer hij terugkomt�
Woodward krijgt de leiding over een klein peloton van tunnelbouwers. Zijn compagnie wordt naar Belgie gestuurd, nabij Ieper. De kam van Mesen met zijn beroemde HILL 60 is echter bekend als het bloedigste slagveld aan het Westelijk front. De mannen krijgen de opdracht hier lekkende tunnels te verdedigen en herstellen. De tunnels herbergen echter een dodelijk geheim �
Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

- The Trench: De 17 jarige Billy Macfarlane en zijn mede-soldaten hebben kort voordat ze de confrontatie met de Duitsers moeten aangaan in WO I in een onbezonnen bui ingetekend bij het leger. Nu in de loopgraven, wachtend op het signaal om aan te vallen, beseffen ze pas waar ze aan begonnen zijn. Ze proberen op allerlei manieren afleiding te zoeken tot het moment dat ze de confrontatie moeten aangaan met de Duitse tegenstanders die in de loopgraven tegenover hen zitten. Omringd door vijandelijke scherpschutters en door het voortdurende lawaai van machinegeweren en het neerkomen van granaten in en rondom de loopgraven waar ze zich bevinden, is het leven een echte hel. Maar de echte hel wacht pas als het sein wordt gegeven voor de aanval en de jongens over de rand van de loopgraven moeten klimmen om het gevecht aan te gaan. Dit spannende oorlogsdrama speelt zich af in de laatste uren voor het beruchte gevecht van de Somme. De Somme is van groot strategische belang geweest en vormde een moeilijke hindernis tijdens de eerste wereldoorlog.

- My boy Jack: 1914- Kipling’s enige zoon Jack is vastbesloten om zich aan te sluiten bij het leger en te gaan vechten voor zijn vaderland, maar hij wordt afgekeurd vanwege zijn slechte ogen. Rudyard Kipling, toegewijd aan zijn land en koning, wendt al zijn invloed aan om Jack toch bij de “Irish Guards” te krijgen. Hij slaagt hierin en Jack vertrekt naar de loopgraven in Frankrijk, ondanks de protesten van zijn moeder en zijn slechte zicht. Als hij na verloop van tijd als vermist wordt opgegeven, starten zijn ouders een grootschalig onderzoek. Ze zetten alles op alles om hun zoon terug te vinden�

- Forever England: Matroos Brown komt na zijn opleiding terecht op de 'Rutland' - een waardeloos tweederangs Brits oologsschip in het zuiden van de Stille Oceaan. De Rutland wordt echter door de Duitse marina tot zinken gebracht, en de overlevenden worden door de Duitsers aan boord gehaald en gevangen genomen. De Duitse kruiser moet echter ook noodgedwongen op anker voor het eiland Resolution om de gelede schade te herstellen. Brown, één van de opgeviste matrozen, besluit te ontsnappen en verstopt zich op het eiland. Door zij actie weet hij de herstelling van het Duitse schip te vertragen, zodat de Britse marine het schip zonder veel tegenstand kan benaderen. Hierna volgt een zeeslag tussen de Duitsers en de Britten. Brown is een held, maar tegen welke prijs?

- Eerste Wereldoorlog 1: Prelude To Battle - From Mons To The Somme
In ‘De aanloop naar de oorlog’ gaan we terug naar het begin van de vorige eeuw. In Amerika is het rustig, maar in de verte rommelen echter de oorlogstrommels. Op 28 juni 1914 wordt de troonopvolger van het Oostenrijks-Hongaarse rijk Aartshertog Ferdinand vermoord. Europa is ernstig in beroering. Het lijkt er op dat oorlog onvermijdelijk is geworden.
Military command - America awakes
President Woodrow Wilson probeert lange tijd om Amerika afzijdig te houden van de oorlog. Terwijl in Europa de chaos groter wordt, probeert Amerika de handel met Europa op peil te houden. Als in 1915 de Duitsers het Britse passagiersschip de ‘Lusitania’ torpederen, met als gevolg 1200 doden, waaronder 128 Amerikanen, kan Amerika zich niet langer afzijdig houden. Het opleiden en bewapenen van een compleet leger is een gigantische onderneming, maar in de lente van 1918 is de Amerikaanse troepenmacht er klaar voor. Miljoenen soldaten vertrekken naar Frankrijk.

- Eerste Wereldoorlog 2: By Air By Sea - The Tide Turns
De geschiedenis van de eerste wereldoorlog is voornamelijk een geschiedenis van veldslagen. Maar ook op zee werd er gevochten en voor het eerst in de geschiedenis ook in nieuwe spectaculaire ‘vliegende machines in de lucht’. In deze aflevering bekijken wij de rol van de marine en de luchtmacht en besteden wij aandacht aan enkele helden als de ‘Red Baron’ en Eddie Rickenbacker. Dit was tevens een tijd van grote technologische vooruitgang, die door de militaire leiders niet altijd op waarde werd geschat. Er wordt nader ingegaan op deze ontwikkelingen en de rol die ze speelden in de oorlog.
The Aftermath - Bonus: 'The Lost Battalion'
Er gebeurt veel tussen de wapenstilstand op 11 november 1918 en de uiteindelijke vrede. Er moeten veel beslissingen genomen worden. In Amerika heerst grote vreugde in verband met de op handen zijnde vrede. Iedereen is er zeker van dat er nooit meer oorlog zal zijn, dus Amerika demobiliseert. Achteraf bezien werd er een grote tol betaald voor de vrede. In verhouding stierven er meer burgers door ziektes dan door oorlogs-handelingen en de bepalingen van het verdrag van Versailles waren zo bestraffend dat ze enkel leidden tot haat.

PX5412012163270

Productspecificaties

Genre
(10)
Movie Fiction War  
Label
(14)
SOURCE 1 MEDIA  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
10/10/2013
Taal
(39)
Engels  
Taal ondertitels
(40)
Nederlands  
Beeldformaat
(43)
4:3  
Geluidsformaat
(15)
DOLBY DIGITAL 2.0 ST  
Speelduur
(42)
920
Dvdgebied
(44)
2  
Leeftijd
(55)
Afgeraden voor kinderen <16
Nieuw product