Nana, (DVD)

€ 15,39
Inclusief btw
Massadian, Valérie, DVDNL
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 8 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 15 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 15 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,75.

Maak kennis met een van de meest intrigerende culturen van de oudheid: de wereld van de Etrusken, heersers over Italië en erflaters van het moderne Europa.

Spectaculaire archeologische vondsten uit de nederzettingen en de dodensteden van Italië tonen de Etrusken als machthebbers en levensgenieters van formaat. Zij hielden van competitie en sport: zij introduceerden het gladiatorengevecht en de wagenrace in Italië. Zij namen veel culturele en relgieuze elementen over van de Grieken: het alfabet (dat de westerse wereld nog steeds gebruikt), tempelbouw, schilderkunst en verschillende goden en godinnen. Andere eigenschappen waren typisch Etruskisch: de ingewikkelde rituelen om de toekomst te voorspellen en de unieke positie van de Etruskische vrouw. Het Etruskische gebied lag tussen de rivieren van de Arno en de Tiber. Zij verkregen hun rijkdom door landbouw, handel en mijnbouw. Hun welvaart was legendarisch, evenals hun hang naar luxe, sport en vertier. Hun macht strekte zich over heel Italië uit. Zelfs Rome stond een tijd lang onder Etruskisch bewind. Er is veel van hun cultuur bewaard gebleven, maar er blijven nog vele raadsels: de oorsprong en het dramatische einde van hun beschaving zijn nog steeds een mysterie.

Deze film over de beschaving van de Etrusken laat u ervaren hoe hun cultuur haar sporen heeft nagelaten in vele facetten van onze westerse samenleving.
PX8717903484838

Productspecificaties

Acteur
(37)
Alain Sabras,   Kelyna Lecomte,   Marie Delmas  
Regisseur
(38)
Valérie Massadian  
Genre
(10)
Movie Fiction Drama  
Label
(14)
PARA DOC  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
14/11/2011
Taal
(39)
Engels  
Speelduur
(42)
68
Taal ondertitels
(40)
Nederlands  
Beeldformaat
(43)
16:9  
Geluidsformaat
(15)
DOLBY DIGITAL 2.0 ST  
Dvdgebied
(44)
2  
Leeftijd
(55)
Alle leeftijden
Extras
(57)
Audiocommentaar van regisseur Valérie Massadian
Nieuw product