Pepperminta, (DVD)

€ 17,99
Inclusief btw
MOVIE, DVDNL
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 17 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 17 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,85.

Pepperminta is een gek roodharig Pippi-Langkous-meisje. Zij woont met slak Ismaël in een fluorescerend kaleidoscopische variant op Villa Kakelbont. In Pepperminta’s geheime wereld, waar haar badkuip een doorgang naar buiten is, kun je lowtech gamen met een pistool dat kleurige bloemen schiet. In een speciaal doosje bewaart zij een oog op glinsterende kralen, waaruit grootmoeder haar vanuit het hiernamaals moed inspreekt. Pepperminta verzamelt een opmerkelijk gezelschap om zich heen en spoort hen aan de wereld wat menselijker te maken en zich van remmingen te ontdoen. Onder de handen van deze vrolijke gezanten transformeert het landschap tijdens hun reis van een suikerzoet-lieftallig tot een softerotisch- verleidelijk paradijs, waar op gezette tijden een orgastische kleuruitbarsting bevrijdend werkt.

'Ich bringe nur die Farben zuru�ck die die Technik gestolen hat', zegt Pipilotti Rist in een interview met Sjarel Ex, directeur van Boijmans van Beuningen, waar de kunstenares in het voorjaar van 2009 een tentoonstelling had van haar "Gesammtkunstwerk" Elixer. Met haar overweldigend veelkleurige en psychedelische video-installaties transformeert ze diverse musea en grote Biënnales. Precies zoals haar alter ego Pepperminta de grauwe massa om haar heen in haar gezapigheid en ordeningsdrang een beetje kleur wil geven met de 1001 invallen uit haar vrolijke en duizelingwekkende universum. Pepperminta is het speelfilmdebuut van de Zwitserse multimedia-kunstenaars Elisabeth Charlotte Rist (1962) die zich in haar tienerjaren Pipilotti noemt, naar de heldin uit haar jeugd, Pippi Langkous.
PX9789078716419

Productspecificaties

Acteur
(37)
Elisabeth Orth,   Ewelina Guzik,   Hanspeter Bader,   Oliver Akwe,   Sabine Timoteo,   Sven Pippig  
Regisseur
(38)
Pipilotti Rist  
Genre
(10)
Movie Fiction Drama  
Label
(14)
CONTACT FILM  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
16/04/2013
Taal
(39)
Duits  
Taal ondertitels
(40)
Nederlands  
Leeftijd
(55)
Afgeraden voor kinderen <12
Extras
(57)
A Year with Pipilotti Rist
Nieuw product