La Religieuse

€ 9,23
Inclusief btw
MOVIE, DVDNL
Aantal

Dit artikel is op dit moment niet door ons leverbaar.

Zoek eventueel een andere titel, isbn of auteur/artiest op in de zoekbalk hierboven.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 9 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 9 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,45.

1763. De zestienjarige Suzanne wordt door haar familie gedwongen om in het klooster te treden als novice. In de nonnenverblijven wordt zij geconfronteerd met de willekeur van de kerkelijke hi?rarchie: moeder-oversten die beurtelings vriendelijk, wreed of net iets te liefdevol zijn... Dankzij haar passie en haar kracht overleeft ze de wreedheid, rigide structuur en eenzaamheid van het klooster en kan ze haar enige doel blijven nastreven: haar vrijheid met alle mogelijke middelen heroveren.

Suzanne Simonin beschrijft haar leven in brieven vanaf het moment dat ze als jonge vrouw, tegen haar wil, naar het klooster wordt gestuurd. Ondanks haar vroomheid wil ze het liefst in de 'ware wereld' leven. Haar zussen zijn uitgehuwelijkt en dat heeft haar ouders een vermogen aan bruidsschatten gekost. Er is geen geld meer om Simone 'op stand' uit te huwelijken. Ondanks de lieve en begripvolle abdis, die haar begeleidt en haar de dagelijkse routine in het klooster bijbrengt, weet Suzanne dat het kloosterleven niet voor haar is weggelegd en probeert ze zich eraan te onttrekken. Telkens mislukt het en wordt ze, door de intussen nieuw aangestelde abdis, streng gestraft. De lijdensweg van Suzanne wordt steeds tragischer, gedurende vele jaren wordt ze onderworpen aan vernederingen, represailles en de onverdraagzaamheid en het religieus fanatisme van de andere zusters. Uiteindelijk weet ze haar brieven het klooster uit te smokkelen en neemt haar leven een heel andere wending.
PX5414939571916

Productspecificaties

Acteur
(37)
Agathe Bonitzer,   Françoise Lebrun,   Isabelle Huppert,   Louise Bourgoin,   Martina Gedeck,   Pauline Etienne  
Regisseur
(38)
Guillaume Nicloux  
Genre
(10)
Movie Fiction Drama  
Label
(14)
O'BROTHER  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
16/09/2013
Taal
(39)
Frans  
Taal ondertitels
(40)
Nederlands  
Leeftijd
(55)
Afgeraden voor kinderen <12
Extras
(57)
Dagboek van Guillaume Nicloux
Nieuw product