Cool & Crazy

€ 4,99
Inclusief btw
DOCUMENTARY, DVDNL
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 10 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 4 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 4 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,20.

Het mannenkoor van het Noorse kustplaatsje Berlev?g zingt bij voorkeur buiten. In het begin van de film trotseren de mannen dik ingepakt een venijnige sneeuwstorm, die ze bijna aan het zicht onttrekt. Langzamerhand verliezen de klanken van hun volkslied het van de gierende wind. Een toepasselijke kennismaking met een stel kloeke kerels tussen de 29 en de 96 jaar, die heel verschillend zijn maar ??n grote passie gemeen hebben: zingen. Hun liederen bezingen hun eigen werkelijkheid: het weidse landschap, de mooie meisjes van de visfabriek en de middernachtzon die over de zee schijnt. Het dagelijks leven is voor de meeste doorgaans wat minder groots en meeslepend. In de beslotenheid van hun huizen praten de koorleden over hun herinneringen en hun toekomstdromen. Het wordt duidelijk dat het koor een onmisbare schakel vormt in het sociale leven in deze ge?soleerde gemeenschap.

Cool & Crazy is de Noord-Europese tegenhanger van Buena Vista Social Club. De plechtige hymnen die het koor ten gehore brengt lijken weliswaar niet op de zwoele Cubaanse muziek, maar de warmte en de levenskracht die beide films op de kijker overbrengen, is gelijk.
PX9789058491473

Productspecificaties

Regisseur
(38)
Knut Erik Jensen  
Genre
(10)
Documentaire  
Label
(14)
DOCUZONE  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
28/01/2009
Taal
(39)
Noors  
Beeldformaat
(43)
4:3  
Speelduur
(42)
105
Geluidsformaat
(15)
DOLBY DIGITAL 2.0 ST  
Taal ondertitels
(40)
Nederlands  
Dvdgebied
(44)
2  
Leeftijd
(55)
Alle leeftijden
Nieuw product