On The Move Box

€ 10,77
Inclusief btw
DOCUMENTARY, DVDNL
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 10 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 10 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 10 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,50.

De box On The Move herbergt drie documentaires over migratie in Europa: All White In Barking (Marc Isaacs), Licu's Holidays (Vittorio Moroni) en Welcome Europa (Bruno Ulmer).

All White In Barking (regisseur: Marc Isaacs - Engeland 2007 - 73 min. - geselecteerd voor de Joris Ivens Competitie 2007)
'Men is wat men eet', luidt een gezegde en in de Londonse wijk Barking eet niet iedereen hetzelfde. Niet meer, in elk geval. De grootschalige toestroom van immigranten, die er andere voedingsgewoonten op nahouden, wordt door sommige oudere bewoners met argusogen gadegeslagen. Regisseur Marc Isaacs observeert een aantal oer-Britse bewoners in hun worsteling met de immigratiegolf. Hij treedt de geportretteerden zonder vooroordelen tegemoet, ook als ze de gradatie van "blackness" bespreken of mismoedig vaststellen dat de culturele kloof onmogelijk kan worden overbrugd.

Licu's Holidays (regisseur: Vittorio Moroni - Itali? 2006 - 93 min.)
De jonge Bengaalse immigrant Licu is van het type optimistische gelukzoeker. Charmant en hardwerkend heeft hij in Rome een baantje weten te bemachtigen in de mode branche. Maar ondanks zijn opmerkelijke aanpassingsvermogen bijven de tegenstellingen tussen de Italiaanse omgangscodes en de moslimgebruiken uit zijn familie groot. Als er een brief arriveert met daarin een foto van zijn bruid, lijkt het erop dat hij Bangladesh en Itali? in een en dezelfde toekomst zal kunnen verenigen. Dit blijkt echter minder makkelijk dan verwacht.

Welcome Europa (regisseur Bruno Ulmer - Frankrijk 2006 - 90 min.)
Welcome Europa volgt een aantal jonge immigranten uit onder andere Marokko en Roemeni? in hun zoektocht naar werk en een beter leven in Europa. Het leven in Europa is echter niet zo rooskleurig als ze zich van tevoren voorstelden. Door gebrek aan geld slapen ze op straat of in auto's en niet zelden hebben ze met politie en discriminatie te maken. Soms belanden ze in de prostitutie om te kunnen overleven, een ervaring die door hun religieuze achtergrond nog ondraaglijker wordt. Door de persoonlijke. intieme benadering van filmmaker Bruno Ulmer wordt het gevoel van heimwee en vernedering bijna voelbaar.
PX9789058494177

Productspecificaties

Genre
(10)
Documentaire  
Label
(14)
IDFA'S DELICATESSEN  
Uitvoering
(3)
DVD  
Release datum
(32)
28/01/2009
Taal
(39)
Engels  
Speelduur
(42)
256
Taal ondertitels
(40)
Nederlands  
Leeftijd
(55)
Afgeraden voor kinderen <12
Nieuw product