Bevrijding van Zeeland, De, (DVD)

€ 10,13
Inclusief btw
DOCUMENTARY, DVDNL
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 10 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 10 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,50.

De DVD De Bevrijding van Zeeland neemt u aan de hand van authentiek beeldmateriaal mee naar Zeeland in de jaren rond de bevrijding van Nederland. Zeeland, en dan vooral het eiland Walcheren, neemt een bijzondere plaats in tijdens de bevrijding van de Duitse bezetter. Walcheren wordt in 1944 namelijk opgeofferd om de bevrijding van de rest van het land te bespoedigen. U ziet onder andere beelden van het overstroomde eiland en hoe de getraumatiseerde bevolking met ongekend doorzettingsvermogen probeert de draad weer op te pakken.

Originele beelden nemen u mee naar Middelburg waar bevrijdingsfeesten worden gehouden en naar Eede, waar koningin Wilhelmina op symbolische wijze de eerste voet op Nederlandse bodem zet sinds haar vlucht naar Engeland. Ook bent u getuige van zingende Zeeuwse vrouwen op het Binnenhof in Den Haag die collecteren voor de wederopbouw van hun geliefd Zeeland.

Deze DVD van circa anderhalf uur bevat naast deze bijzondere beelden ook een programma waarin de oorlog in Nederland in vogelvlucht aan bod komt.

De serie De Bevrijding van geeft aan de hand van uniek archiefmateriaal een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen rondom de bevrijding van uw stad of streek. U ziet originele beelden van de intocht van de geallieerden en de bevrijdingsfeesten, maar ook van de wederopbouw en latere herdenkingen.
PX8717973750796

Productspecificaties

Genre
(10)
War & Military  
Label
(14)
TIJDSBEELD MEDIA  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
26/04/2013
Taal
(39)
Nederlands  
Taal ondertitels
(40)
Nederlands  
Beeldformaat
(43)
4:3  
Geluidsformaat
(15)
DOLBY DIGITAL 2.0 ST  
Speelduur
(42)
90
Leeftijd
(55)
Afgeraden voor kinderen <9
Nieuw product