Nederlandse verzetshelden, (DVD)

€ 27,29
Inclusief btw
DOCUMENTARY, DVDNL
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 27 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 27 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,35.

In de zwaarste tijden staan helden op. Doodgewone mensen die onderdrukking en onrecht niet verdragen en met grote persoonlijke risico’s het vaak onmogelijke gevecht met de vijand aangaan.

Deze bijzondere documentaire box brengt u niet alleen de bekende verzetshelden uit de jaren 1940-1945 zoals Erik Hazelhoff Roelfzema (De Soldaat van Oranje), Hannie Schaft (Het meisje met het rode haar) en Walter S�skind die 600 Joodse kinderen hielp ontsnappen. U krijgt een uitvoerig beeld van verzetsman Henk van Randwijk die tijdens de Duitse bezetting het illegale blad ‘Vrij Nederland’ leidde en Arnold Douwes die samen met Max Léons een succesvolle organisatie opzette om Joodse onderduikers te verzorgen. Ook zien we de eerste Nederlandse verzetsgroep ‘De Geuzen’, Pim Boellaard die in het ‘Oranjehotel’ door SS-leider Himmler persoonlijk werd ondervraagd, schrijfster en verzetsvrouw Reina Prinsen Geerligs en Walraven van Hall, Bankier van het Verzet. Maar er is ook uitgebreid aandacht voor minder bekende Nederlandse verzetshelden zoals Johannes Hagedoorn, medewerker van het ondergrondse blad ‘Trouw’, Jan van Straelen die deelnam aan de overval op het bevolkingsregister van Wageningen en vervalser van persoonsbewijzen Jozef Buis. Wat hebben al deze helden gedaan en hoe is het met hen afgelopen?

‘De Nederlandse verzetshelden’ brengt een indrukwekkend overzicht van verzetshelden tijdens de Tweede Wereldoorlog!
PX8717496858900

Productspecificaties

Genre
(10)
War & Military  
Label
(14)
TDM  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
16/05/2013
Taal
(39)
Engels  
Leeftijd
(55)
Afgeraden voor kinderen <12
Extras
(57)
Beeld: zwart/wit & kleur
Nieuw product