Kunstgeschiedenis collectie (10 DVD), (DVD)

€ 39,19
Inclusief btw
DVDNL
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 39 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 39 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,95.

Deze 10 DVD KUNSTCOLLECTIE bevat de beste documentaire series van de BBC over de kunstgeschiedenis: van het oude Egypte tot en met de Renaissance!

- Oude Egypte – Treasures of Ancient Egypt: In deze 3-delige BBC-serie onderzoekt kunstexpert Alastair Sooke het verrassende verhaal achter oude Egyptische kunst. Hij gaat op zoek naar de kunstschatten van de oudste beschaving en laat het werkelijke verhaal achter de opkomst en ondergang ervan zien: het verhaal van hoe de farao’s door kunstbeheer een unieke cultuur beschermden, hoe die cultuur 3000 jaar bloeide en hoe deze uiteindelijk instortte.

- Griekse Oudheid – Treasures of Ancient Greece: In deze 3-delige BBC-serie laat kunstexpert Alastair Sooke zien dat de kunst in de Griekse oudheid zeer divers en verrassend was; een multiculturele mix van stijlen, technieken en materialen die geen onderwerp schuwde. Gefilmd op schitterende locaties in het middellandse zeegebied en Europa voert de reis van de schoonheid van vroege Minoïsche en Myceense kunst via opvallende werken vol erotiek en hedonisme naar de meeste adembenemende kunst ooit gemaakt.

- Romeinse Rijk – Treasures of Ancient Rome: In deze 3-delige BBC-serie laat kunstexpert Alastair Sooke zien dat de complexe Romeinse beschaving ten tijde van de Romeinse Republiek en onder aanvoering van vele keizers bijzondere prestaties leverde op het gebied van o.a. sculpturen, schilderijen en mozaïeken. De serie begint bij de Romeinse Republiek en eindigt bij de achteruitgang en uiteindelijk de val van het Romeinse Rijk. Onderweg blijkt Romeinse kunst een belangrijke basis te vormen voor de latere westerse kunst.

- Middeleeuwen – The Dark Ages: An Age of Light: De middeleeuwen worden vaak verkeerd begrepen: de periode na de val van het Romeinse rijk zou zich voornamelijk kenmerken door barbarij en het ontbreken van beschaving. Maar niets is minder waar...
In deze 4-delige BBC-serie laat kunstexpert Waldemar Januszczak zien dat, gedreven door nieuwe ideeën en religies, volkeren in de middeleeuwen grote prestaties leverden op het gebied van kunst.

- Renaissance – Renaissance Unchained: Geen enkele periode in de kunstgeschiedenis bracht zo’n waterval aan creativiteit met zich mee als de renaissance. De renaissance gaf ons de plafondschilderingen in de Sixtijnse kapel, Botticelli’s Venus en de Mona Lisa. Velen kennen de renaissance als een gouden periode waarin Italië eigenhandig de kunst opnieuw uitvond... maar klopt dat beeld? En wat waren de drijfveren achter de renaissance kunst? In deze 4-delige BBC-serie laat kunstexpert Waldemar Januszczak zien waarom het doorprikken van een aantal mythes helpt in de beeldvorming van de renaissance als cruciale periode in de Westerse beschaving.
PX8717306273718

Productspecificaties

Genre
(10)
Geschiedenis & Politiek  
Label
(14)
BBC  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
21/09/2017
Taal
(39)
Engels  
Taal ondertitels
(40)
Nederlands  
Leeftijd
(55)
Alle leeftijden
Nieuw product