Haarlemmermeer Lijnen, De, (DVD)

€ 14,81
Inclusief btw
DOCUMENTARY, DVDNL
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 5 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 14 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 14 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,70.

Toen het spoornet de Haarlemmermeerlijnen aan het begin van de twintigste eeuw werd geopend, werd dat met gejuich ontvangen. Op de dag dat de allereerste trein van Haarlem naar Leiden reed, op 2 augustus 1912, vierden de inwoners van sommige plaatsen dagenlang feest. Eindelijk was er een einde gekomen aan hun isolement. Toch bleek het spoornet geen succes. Na een lange worsteling sloot het in 1986.

De dubbel-DVD Een zoektocht langs de resten van – De Haarlemmermeerlijnen biedt een impressie van een aantal belangrijke plekken die het spoornet aandeed. Niet alleen Haarlem en Leiden komen aan bod, maar ook onder meer Alphen aan den Rijn, Uithoorn en Mijdrecht. Zo ziet u op deze DVD bijvoorbeeld beelden van station Herensingel in Leiden, het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, de stations in Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer en de spoorwegovergang over de A2.

Aan de hand van authentieke archiefbeelden, amateurmateriaal en nieuw gedraaide beelden krijgt u een impressie van de Haarlemmermeerlijnen uit het verleden en wat daar nu nog van terug te vinden is.

Op de DVD met bonusmateriaal vindt u onder andere archiefmateriaal van de Haarlemmermeerlijnen in 1935, de treinsloperij van de Gebr. Koek in Mijdrecht, de laatste rit in 1986, de herdenking van 100 jaar spoorwegen op de Haarlemmermeerlijnen en de opening van de Schiphollijn.

De 2 DVD Een zoektocht langs de resten van – De Haarlemmermeerlijnen toont een bijzonder overzicht van een spoornet dat niet meer is. Een must voor elke liefhebber van treinen en het spoorwegnet.
PX8717973750529

Productspecificaties

Regisseur
(38)
Wim Wegman  
Genre
(10)
Documentaire  
Label
(14)
TIJDSBEELD MEDIA  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
26/04/2013
Taal
(39)
Nederlands  
Speelduur
(42)
90
Geluidsformaat
(15)
DOLBY DIGITAL 2.0 ST  
Taal ondertitels
(40)
Nederlands  
Leeftijd
(55)
Alle leeftijden
Nieuw product