Masters of money, (DVD)

€ 19,19
Inclusief btw
DOCUMENTARY, DVDNL
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 19 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 19 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,95.

De boeiende BBC-serie MASTERS OF MONEY onderzoekt het leven en de theorieën van drie van de invloedrijkste economen uit de geschiedenis: Keynes, Hayek en Marx.

Afl. 1: John Maynard Keynes en het keynesianisme
Keynes maakte naam gedurende de zwaarste economische crisis die de wereld ooit had gezien, De Grote Depressie. De economie bewoog volgens Keynes niet als een zaagtand met een natuurlijke beweging tussen een hoogconjunctuur en recessie, maar meer als een lift die in een status kan blijven hangen. Alleen extra uitgaven door de overheid zouden weer beweging kunnen forceren.

Afl. 2: Friedrich Hayek en het vrijemarktkapitalisme
Hayek geloofde in de kracht van de vrije markt en dat alle pogingen om de markt te reguleren en controleren zouden mislukken. Economieën zouden met rust gelaten moeten worden en vrij moeten zijn van bemoeienis van de overheid.

Afl. 3: Karl Marx en het marxisme
Marx beweerde dat het kapitalisme gedoemd was te mislukken. Elke volgende economische crisis zou zwaarder zijn dan de vorige totdat uiteindelijk het kapitalisme zou sneuvelen. Tientallen jaren werden Marx’ theorieën genegeerd, maar recent vragen ook andere economen zich af wat de toekomst van het kapitalisme is.

Een boeiende en verhelderende serie over economen en theorieën die ook vandaag nog veel invloed hebben.
PX8717306272834

Productspecificaties

Genre
(10)
Documentaire  
Label
(14)
B-MOT  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
02/05/2013
Taal
(39)
Engels  
Speelduur
(42)
156
Taal ondertitels
(40)
Nederlands  
Beeldformaat
(43)
16:9  
Dvdgebied
(44)
2  
Leeftijd
(55)
Alle leeftijden
Nieuw product