Gozaran - Time Passing

€ 4,99
Inclusief btw
MOVIE, DVDNL
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 10 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 4 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 4 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,20.

De Iraanse componist Nader Mashayekhi, wonend in Wenen, wordt in 2005 gevraagd het Symfonieorkest van Teheran te leiden. Omdat de positie van westerse klassieke en hedendaagse muziek onder het islamitische regime niet erg sterk is, weet hij dat het een zware taak zal zijn. Hij gaat de uitdaging aan en vertrekt naar Iran. Zoals hij zegt: "met een koffer met slechts ??n ding erin: mijn droom om in mijn thuisstad muziek te maken". Amper twee jaar later is hij weer terug, met in zijn koffer de brokstukken van zijn droom.

Frank Scheffer volgt de gedreven componist bij repetities in Teheran, wandelend door o.a. een desolaat woestijnlandschap op zoek naar inspiratie voor nieuwe composities en uitdagende uitvoeringen, en in Wenen terugkijkend op zijn tijd in Iran. Politieke verwikkelingen zijn alleen impliciet in de film verwerkt. De filmmaker kiest voor fraaie beelden in een contemplatieve sfeer, waarin de stem van Mashayekhi klinkt als een monologue interieur. Hij kijkt terug op zijn leven en filosofeert over de betekenis van muziek en po?zie, en de onmogelijke, maar ongebroken liefde voor zijn geboorteland.
PX9789461871312

Productspecificaties

Regisseur
(38)
Frank Scheffer  
Genre
(10)
Documentaire  
Label
(14)
CINEMA DELICATESSEN  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
16/10/2012
Taal
(39)
Perzisch  
Beeldformaat
(43)
16:9  
Speelduur
(42)
87
Geluidsformaat
(15)
DOLBY DIGITAL 2.0 ST  
Taal ondertitels
(40)
Engels,   Nederlands  
Leeftijd
(55)
Alle leeftijden
Nieuw product