Corporation, (DVD)

€ 4,99
Inclusief btw
DVD, DOCUMENTARY, DVDNL
Aantal

Dit artikel is op dit moment niet door ons leverbaar.

Zoek eventueel een andere titel, isbn of auteur/artiest op in de zoekbalk hierboven.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 4 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 4 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,20.

Wie schuilt er achter de lach van Ronald McDonald? Wat ligt er onder de mooi gevormde schelp van Shell? Niet eerder werd de invloed van ?s werelds machtigste multinationals zo grondig onder de loep genomen als in The Corporation, gebaseerd op de non-fictiebestseller The Corporation: = The Pathological Pursuit of Profit and Power.

Halverwege de negentiende eeuw kregen Amerikaanse bedrijfsjuristen het voor elkaar dat corporaties dezelfde rechtspositie kregen als individuen van vlees en bloed. Aandeelhouders van grote bedrijven blijven sindsdien buiten schot, terwijl een onmenselijke entiteit - ongehinderd door geweten of maatschappelijke verantwoordelijkheid - zijn bodemloze geldhonger probeert te stillen.

Met humor, intelligentie en een goed gevoel voor stijl analyseren de filmmakers dit gedrag als ware de multinational een patient bij de psychiater. Daarbij stuiten ze o.a. op technische ondersteuning aan Hitler?s jodenvervolging, synthetisch geproduceerde melk die kankerverwekkend is en de recente
privatisering van het Boliviaanse regenwater.

The Corporation stelt zijn diagnose met een overvloed aan zeldzaam, soms huiveringwekkend archiefmateriaal. In interviews komen verder behalve critici als Michael Moore, Noam Chomsky en Naomi Klein, ook prominente voorstanders van de multinational aan het woord, zoals voormalig Shellvoorzitter Sir Mark Moody-Stuart.
PX9789058492838

Productspecificaties

Regisseur
(38)
Jennifer Abbot,   Marc Achbar  
Genre
(10)
Documentaire  
Label
(14)
IDFA'S DELICATESSEN  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
28/01/2014
Taal
(39)
Engels  
Beeldformaat
(43)
16:9  
Speelduur
(42)
145
Geluidsformaat
(15)
DOLBY DIGITAL 2.0 ST  
Taal ondertitels
(40)
Engels,   Frans,   Nederlands  
Dvdgebied
(44)
2  
Leeftijd
(55)
2003
Extras
(57)
Meer dan 70 minuten extra's: Q&A met de filmmakers, audio commentaar en interviews
Nieuw product