Salah, an african toubab, (DVD)

€ 4,99
Inclusief btw
DOCUMENTARY, DVDNL
Aantal

Dit artikel is op dit moment niet door ons leverbaar.

Zoek eventueel een andere titel, isbn of auteur/artiest op in de zoekbalk hierboven.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 4 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 4 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,20.

Het gangbare idee over Afrikanen is dat zij uiteindelijk allemaal naar Europa willen. De hele familie betaalt mee om energieke jongeren een kans te geven op een beter leven en betere verdiensten in Europa of de VS. Maar er zijn ook jongemannen die een andere keuze maken zoals de in Mali wonende Salah Salahina Sounfountera, toeristengids in zijn thuisland. Zijn ambitie is om in Mali een bedrijf op te bouwen. Maar door zijn afwijkende opvattingen botst hij met de heersende normen en waarden in zijn land. Hij is fel gekant tegen vaste tradities waarin mensen afhankelijk kunnen zijn van anderen, zonder in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Salah wordt door zijn vrouw, zijn vrienden en zijn familie gezien als een toubab, een man met het gedrag en het karakter van een blanke. Om niet buiten de groep te vallen, moet hij zich conformeren aan de heersende opvattingen, maar dat doet hij niet van harte.
PX9789058497529

Productspecificaties

Acteur
(37)
Salah Salahina Sounfountera  
Regisseur
(38)
Margriet Jansen  
Genre
(10)
Documentaire  
Label
(14)
FILMFREAK  
Uitvoering
(3)
DVDNL  
Release datum
(32)
01/11/2013
Taal
(39)
Afrikaans,   Engels,   Frans,   Maleis  
Taal ondertitels
(40)
Engels,   Frans,   Nederlands  
Leeftijd
(55)
Alle leeftijden
Nieuw product