Weed of Wonder

Jules Marshall

€ 34,99
Inclusief btw
Explore the World of Cannabis Through the Collection of Ben Dronkers and the Hash Marihuana & Hemp Museum, Marshall, Jules, Hardcover
Aantal
Vandaag besteld, binnen 2 werkdagen verstuurd

Bij de aankoop van dit product ontvang je 34 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 34 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,70.

Wat is de rol van cannabis in onze wereldgeschiedenis? De nieuwe publicatie Weed of Wonder brengt de historische relatie tussen de cannabisplant en de mens in kaart, vanaf ons jager-verzamelaarsverleden tot nu. Het boek neemt de lezer mee op reis langs alle hoogte- en dieptepunten van de cannabisgeschiedenis. Van medicinale doorbraken tot het verbod op de plant, van duurzame industriële hennep tot recreatief gebruik. Het doorlichten van de verzameling van Ben Dronkers, directeur van het Hash Marihuana & Hemp Museum, en meer dan vier jaar onderzoek en fotografie hebben geleid tot een frisse kijk op de geschiedenis van de meest besproken plant ter wereld. Weed of Wonder bevat honderden full-color foto’s en levendige teksten en is daarmee een boek voor mensen die niets van cannabis afweten, maar bevat ook voor ‘ingewijden’ nieuwe inzichten. Een koffietafelboek en specialistisch naslagwerk in één. Als cannabis een persoon was, dan was dit diens biografie. Weed of Wonder plaatst moderne ontwikkelingen en vooroordelen rond de plant in historisch perspectief door de ‘levensloop’ toegankelijk te beschrijven en illustreren. Van eeuwenoud spiritueel gebruik in Japan tot Amerikaanse jazz over marihuana, van autodeuren van een milieuvriendelijk bio-composiet met hennepvezels tot het verhaal achter de Nederlandse coffeeshops: je kunt het hier allemaal vinden.
PX9789090345918

Productspecificaties

Auteur
(7)
Jules Marshall  
Medeauteurs
(23)
Ken Tarant  
Ondertitel
(58)
Explore the World of Cannabis Through the Collection of Ben Dronkers and the Hash Marihuana & Hemp Museum
Genre
(10)
Geschiedenis  
Fonds
(28)
Hemp Museum BV  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
25/06/2021
Taal
(39)
Engels  
Pagina's
(8)
288
Nieuw product