Leerboek verpleegkunde maatschappij en gezondheid

H. Rosendal

€ 35,95
Inclusief btw
Verpleegkundig redeneren en CanMEDS-rollen in de eerste lijn, Rosendal, Henk, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 35 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 35 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,75.

Leerboek verpleegkunde maatschappij en gezondheid

De zorg verschuift steeds verder naar de eerste lijn. De rol van de cliënt verandert daardoor. Dat heeft ook gevolgen voor verpleegkundigen die werkzaam zijn in de nulde of eerste lijn. De focus van hun handelen verschuift van 'zorgen voor' naar 'zorgen dat' of 'zorgen met'. Steeds vaker werkt de verpleegkundige samen met de cliënt toe naar een gewenste uitkomst, waarbij het versterken van het zelfmanagement van de cliënt centraal staat.

Verpleegkundigen moeten het gehele zorgproces in de eerste lijn kritisch leren beschouwen en specifiek voor deze context aanscherpen. In het Leerboek verpleegkunde maatschappij en gezondheid wordt hiervoor een model gepresenteerd. In dit leerwerkboek worden de nieuwe competenties uit het beroepsprofiel 2012 uitgewerkt aan de hand van de CanMEDS-rollen. Er zijn cases en opdrachten om hiermee aan de slag te gaan. Ook bevat het boek een docentenhandleiding.

Dit boek is bestemd voor studenten verpleegkunde, maar zeker ook geschikt voor wijkverpleegkundigen, jeugdverpleegkundigen, praktijkverpleegkundigen, sociaal verpleegkundigen, arboverpleegkundigen en sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen. Zowel de overeenkomsten als de onderlinge verschillen tussen deze groepen komen aan de orde, zodat er een compleet beeld ontstaat van het domein verpleegkunde maatschappij en gezondheid.

Dr. Henk Rosendal is gezondheidswetenschapper en werd oorspronkelijk opgeleid als verpleegkundige. Henk is lector Wijkzorg bij Hogeschool Rotterdam en was tot voor kort voorzitter van de afdeling Eerstelijnsverpleegkundigen bij de beroepsvereniging V&VN. Hij was in 2014 een van de oprichters van de Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde, waarvan hij tevens voorzitter is. 
PX9789036814980

Productspecificaties

Auteur
(7)
H. Rosendal  
Genre
(10)
Verpleegkunde en ziekenverzorging  
Thema
(64)
Verpleegkunde  
Trefwoorden
(73)
canmedsrollen,   eerstelijnszorg,   verpleegkundigen,   wijkverpleegkundigen,   zorgproces  
Fonds
(28)
Bohn Stafleu van Loghum  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
16/01/2020
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Gewicht
(1)
295
Volume
(2)
240mm, 168mm, 10mm
Pagina's
(8)
149
Druk
(30)
2
Nieuw product