Mama's laatste omhelzing

Frans de Waal

€ 17,50
€ 16,45 € 1,05 korting
Inclusief btw
over emoties bij dieren en wat ze ons zeggen over onszelf, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 16 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 16 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,80.

In â??Mamaâ??s laatste omhelzingâ?? richt Frans de Waal zich op het rijke emotionele leven van dieren. Het boek opent met het dramatische afscheid in Burgersâ?? Zoo tussen Mama, een stervende 59-jarige chimpansee, en Jan van Hooff, de bekende hoogleraar biologie. Hun laatste ontmoeting werd gefilmd en vervolgens door miljoenen mensen bekeken. Na zijn succesvolle boek â??Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?â??, brengt de Waal met â??Mamaâ??s laatste omhelzingâ?? onder de aandacht dat mensen ook emotioneel meer verwant zijn aan dieren dan we denken. Frans de Waal interpreteert gezichtsuitdrukkingen en vertelt over de emotionele kanten van dierlijke én menselijke omgangsvormen. Hij ziet geen fundamenteel verschil tussen dierlijke en menselijke emoties en bespreekt de gevolgen van deze visie voor de manier waarop we met dieren omgaan. Dankzij de vele voorbeelden en de heldere taal van De Waal is â??Mamaâ??s laatste omhelzingâ?? niet alleen een feest om te lezen, maar verandert het ook voorgoed onze kijk op het gevoelsleven van dieren.

Frans de Waal (1948) is een wereldberoemde Amerikaans-Nederlandse bioloog en hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta. Hij schreef onder meer de bestsellers 'De bonobo en de tien geboden', 'De aap in ons', 'Een tijd voor empathie' en '

PX9789045042282

Productspecificaties

Auteur
(7)
Frans de Waal  
Vertaler
(27)
Albert Witteveen  
Originele titel
(29)
Mama
Thema
(64)
Cognitieven en gedragsneurowetenschappen,   Ethologie en dierengedrag,   Psychologie: emoties,   Zoölogie: primaten (primatologie)  
Trefwoorden
(73)
biologie,   dieren,   emoties   
Fonds
(28)
Atlas Contact  
Uitgavedatum
(32)
22/05/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
368
Druk
(30)
5
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product