1+1*11

Tjip de Jong

€ 15,00
€ 14,10 € 0,90 korting
Inclusief btw
Over de zin en onzin van onderwijsvernieuwing, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 4 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 14 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 14 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,70.

In Nederland vliegen de onderwijsvernieuwingen je om de oren. Kinderen moeten oplossend en onderzoekend rekenen en schrijven. Samenwerken, reflecteren, creativiteit en digitale vaardigheden ontwikkelen. En het liefst hun eigen individuele leerweg volgen. Of deze behoefte aan maatwerk en vernieuwingen uiteindelijk uitvoerbaar en/of wetenschappelijk onderbouwd is, doet er vaak niet toe. Maar waardoor worden deze innovaties eigenlijk gevoed? Waarom horen we zo vaak alarmerende berichten over de kwaliteit van ons taal- en rekenonderwijs? Leiden al die vernieuwingen wel tot verbetering of alleen maar tot meer problemen?

Tjip de Jong legt in deze bundeling van zijn onderwijsblogs uit NRC Handelsblad de onderwijsvernieuwingen langs een kritische no-nonsense meetlat. Dit doet hij met oog voor de dagelijkse praktijk en met grappige, confronterende voorbeelden. De QR-codes bij iedere column geven nog meer informatie en verwijzen naar relevante podcasts en filmpjes op YouTube.

Dr. Tjip de Jong is onderzoeker, docent, schrijver en adviseur. Hij maakt een wekelijkse podcast over leren, veranderen en onderwijs: www.tjipcast.nl, en schrijft regelmatig een onderwijsblog voor de website van NRC Handelsblad.

â??In deze bundel ontrafelt Tjip interessante onderwijskwesties met een uitkomst die vaak ontnuchterend eenvoudig is. Een absolute leestip!â?? â?? Eva Naaijkens, auteur van En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven?

â??De boodschap in dit boek is glashelder: Geef les! De rest is ruis.â?? â?? Bertus Meijer, schoolmeester en oprichter van Onderwijsenzo

â??Tjip de Jong fileert haarfijn de misconcepties van onderwijsvernieuwers.â?? â?? Prof. dr. Anna Bosman, Radboud Universiteit Nijmegen

â??Tjip kent het onderwijs op zâ??n duimpje, maar heeft de blik van de nieuwsgierige toeschouwer behouden. Zijn stukken zijn origineel, grappig en scherp.â?? â?? Mirjam Remie, Onderwijsredacteur NRC

Trefwoorden: Onderwijs vernieuwingen hypes handleiding

PX9789462961517

Productspecificaties

Auteur
(7)
Tjip de Jong  
Medeauteurs
(23)
Tjip de Jong  
Genre
(10)
Onderwijs & opvoeding  
Fonds
(28)
Anderz  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
14/04/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
210mm, 140mm, 12mm
Pagina's
(8)
160
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product