In levende lijve: het lichaam in de psychotherapie

Nelleke Nicolai

€ 26,95
Inclusief btw
het lichaam in de psychotherapie, Nicolai, Nelleke, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 26 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 26 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,30.

Dit boek laat zien wat het lichaam van een patiënt de psychotherapeut in klinische situaties kan vertellen. Het helpt om lichaamstaal te leren zien en te interpreteren, om beter te begrijpen wat patiënten je vertellen. Aan de hand van filosofische, intersubjectieve en neurobiologische theorieën legt het uit waar je op kunt letten, en beschrijft het specifieke lichaamsgerichte interventies. Het boek is bedoeld voor psychiaters, psychologen en psychotherapeuten, maar is ook geschikt voor de geïnteresseerde leek.

Het lichaam in psychotherapie begint met een korte inleiding in de gedachten over lichaam en geest in de psychiatrie en de filosofie. Vervolgens behandelt het in verschillende hoofdstukken onder meer de geschiedenis van het lichaam in de psychotherapie, de functie van de beide hersenhelften, de huidgrens en de effecten van sociale aanraking. Daarna volgen hoofdstukken over neuroceptie, interoceptie en ons lichaam in relatie met anderen. De laatste hoofdstukken gaan over de klinische praktijk van het niet-ervaren lichaam, verhalen van patiënten die in verwarring zijn over hun lichaam, en de lichamelijke respons van de psychotherapeut in de somatische resonantie en de tegenoverdracht.

 


PX9789036824989

Productspecificaties

Auteur
(7)
Nelleke Nicolai  
Thema
(64)
Klinische psychologie,   Medische begeleiding,   Psychotherapie  
Trefwoorden
(73)
alexithymie,   belichaamde cognitie,   emodied cognition,   emotie,   introceptie,   lichaam,   neuroceptie,   psychotherapie  
Fonds
(28)
Bohn Stafleu van Loghum  
Uitgavedatum
(32)
27/07/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
123
Druk
(30)
1
Nieuw product