Taal en de wereld

€ 25,00
Inclusief btw
Paperback
Aantal
Nog niet verschenen

Bij de aankoop van dit product ontvang je 25 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 25 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,25.

Talen staan in de hoek waar de klappen vallen. Ze worden weggezet als een zogenaamde zachte wetenschap met weinig maatschappelijke relevantie, en de kennis ervan gaat bijgevolg met rasse schreden achteruit. Men vergeet echter dat zonder â??taalâ?? er van wetenschap of sociale media überhaupt geen sprake zou zijn. En is er in tijden van nationaal eigenbelang en fake news net geen nood aan méér talenkennis en beter inzicht in talen? Deze bundel wil de actualiteit van taal en talen in de verf zetten. Welk aandeel hebben talen in de economie? Gaat ons talenonderwijs erop achteruit? Bepalen tolken de uitkomst van rechtszaken? Hoe vrij is president Trump om te tweeten wat hij wil? Hoe ontstaat gebarentaal? Wat is de relatie tussen taal en cultuur in de Arabische wereld en in Mexico? Waarom was Antwerpen het kennis- en vertaalcentrum van de 16e eeuw? Hoe afhankelijk is geschiedschrijving van taal? Wat betekent taal voor een meertalig schrijver als Italo Svevo? Taal en de wereld geeft de lezer recente en verrassende inzichten over de rol van taal in wetenschap, onderwijs, politiek, maatschappij en geschiedenis.
Wim Coudenys is docent Russische en Europese geschiedenis en cultuur aan de KU Leuven en vice-decaan voor internationale relaties aan de Campus Antwerpen.
PX9789462702134

Productspecificaties

Genre
(10)
Taal & cultuur  
Thema
(64)
Taalfilosofie,   Taal: geschiedenis en algemene werken  
Trefwoorden
(73)
communicatie,   cultuurgeschiedenis,   onderwijs,   taal,   taalfilosofie,   taalontwikkeling,   taalpolitiek,   taalverwerving,   vertalen  
Fonds
(28)
Universitaire Pers Leuven  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
14/09/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
234mm, 169mm, 17mm
Druk
(30)
1
Nieuw product