Solo

Solomon Bockarie

€ 20,99
€ 19,73 € 1,26 korting
Inclusief btw
De Olympische droom van een oorlogskind, Verkley, Hugo, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 19 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 19 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,95.

Solo van sprinter Solomon Bockarie gaat over de olympische droom van een oorlogskind.

Solomon Bockarie groeit op in Sierra Leone, een land dat in de jaren negentig wordt verscheurd door een bloedige burgeroorlog. Als Solomon tien jaar is wordt zijn vader voor zijn ogen doodgeschoten door rebellen en raakt hij â?? op de vlucht geslagen â?? zijn moeder kwijt in de mensenmenigte. Solomon is ervan overtuigd dat ook zij om het leven is gekomen. Aangekomen in de hoofdstad Freetown krabbelt Solomon langzaam weer op. Hij gaat hardlopen, blijkt talent te hebben en mag in 2008 meedoen aan de Olympische Spelen in Peking. Terug in Sierra Leone wacht hem onverwacht nieuws: zijn moeder blijkt nog in leven, ze heeft haar zoon op de televisie herkend. Na haar vlucht voor de rebellen heeft ze politiek asiel gekregen in Nederland. Een familiehereniging volgt. Behalve blijdschap is er ook het gedeelde verdriet over vader en over de jaren waarin ze elkaar hebben moeten missen. In het begin voelt Solomon zich een vreemde in zijn nieuwe land, maar hij zet alles op alles om hier een bestaan op te bouwen. Bovendien is Solomons olympische droom nog lang niet vervlogen, en hij is vastberaden die te volgen. Want aan rennen heeft hij zijn leven te danken.

Solo van Solomon Bockarie is een aangrijpend levensverhaal over oorlog, vrede, hoop, geloof en liefde, en de helende kracht van sport.

Solomon Bockarie behoort tot de beste sprinters van Nederland. Hij is gespecialiseerd in de 60, 100 en 200 meter en de 4 x 100 meter estafette. Zijn levensverhaal is opgetekend door journalist en antropoloog Hugo Verkley, die onder meer werkte voor de NOS
PX9789026347825

Productspecificaties

Auteur
(7)
Solomon Bockarie  
Medeauteurs
(23)
Hugo Verkley  
Genre
(10)
Biografieën - sport  
Thema
(64)
Autobiografie: sport,   Baansporten, veldsporten en atletiek,   Olympische en Paralympische Spelen,   Vluchtelingen en politiek asiel  
Thema locatie
(67)
Sierra Leone  
Fonds
(28)
Ambo|Anthos  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
14/09/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
215mm, 136mm, 19mm
Pagina's
(8)
208
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product